Lesz még Debrecenben ünnep a ramadán

CH

2015.09.11. 15:42

Lesz még Debrecenben ünnep a ramadán

Játsszunk a gondolattal! Ilyen témákat boncolgat majd a Cívishír 2035-ben!

Hirdetés

Jön a válsághelyzet. Hogy oda ne rohanjunk! Debrecenben már akkor káosz volt a városban, amikor budapestiek menekültet legfeljebb a tévében láttak. Csakhogy a Duna-parti elefántcsonttoronyból senkit nem érdekelt, mi zajlik vadkeleten. Mi már megtanultunk együtt élni. No nem az állítólagos menekültekkel, hanem a helyzettel. Hívatlan vendégeink feltűnnek a bevásárlóközpontokban, a belvárosban, jönnek-mennek éjjel-nappal, még a tócóskerti kiskocsmákban is előfordulnak. Több éve egy palesztin kivételesen tudott alapszinten angolul, vele a Sirályban meg is vitattuk a közel-keleti válságot, mert éppen akkor vették elő ismét a lőporos hordót Gázában.

Mielőtt kiegyeztünk abban, hogy Dávid és Góliát harcában egyik tizenkilenc, a másik pedig egy híján húsz, muszlim barátunk beavatott a titkába: amint lehet, tovább áll, mert a muszlim testvérek nélkül az élet nem élet. Itt nincs helál hús – jegyezte meg lemondóan, majd meghúzta a borsodis üveget. Allah nem lát mindent.

Magyarország és Debrecen iszlamizálódása tehát még nincs napirenden, de Nyugat-Európa előbb-utóbb megtelik, és maradunk mi. Mellesleg szükségünk is lesz majd bevándorlókra, mert ha csak nem idézünk elő egy mesterséges baby boomot, azaz mindenki elkapja a legközelebbi ciklus közepén az asszonyt és beleengedi a tárat, akkor 20-30 éven belül bekövetkezik a demográfiai katasztrófa. Szögezzük le: fiatalságunk tudatos gyerektelensége miatt a baby boom kizárt. Jön a katasztrófa, vagy jönnek a muszlimok.

No de abban az országban, ahol sokan az erdélyi magyart is lerománozzák, annyi esélyük van a vallási, faji és civilizációs „másoknak” a beilleszkedésre, integrálódásra, mint a döglött hintalónak az epsomi derbin. Még az sem igaz, hogy idegengyűlölők lennénk. Angol kocsmatársaságban többször hangzik el a „fucking pakis”, mint nálunk az összes rasszista kirohanás együttvéve. Mi csak féltjük azt a kicsit, ami a miénk. A flasztert, a vizet, a levegőt, a lelki békét. Még egymástól is.

Ismerjük Európát, jártunk nagy nyugati metropoliszokban, és nem tetszett, amit láttunk, a muszlim közösségek gettósodását, vagy éppen merev szembenállását az őslakosokkal. Így el tudjuk képzelni az iszlamizált Debrecent.

Játsszunk a gondolattal! Ilyen témákat boncolgat majd a Cívishír 2035-ben?

A belvárosi csehókban nap közben csak a kávét és az ásványvíz fogy, de este, munkaidő után érkeznek a tősgyökeres cívisek, akik a pultra csapnak: Kocsmárosné, aranyvirág!

A Piac utca jobb oldala lesz a keresztényeké, a bal a muszlimoké. Addig sem kell metszeni a fákat, hogy elbokrosodjanak, így a túloldalon senkit sem fog zavarni és izgatni az őslakos debreceni hölgyek fedetlen válla vagy térdkalácsa egy szép júliusi estén.

Az iskolában betiltják a Kossuth címer használatát, nehogy a benne lévő kettős kereszt lélekben felzaklassa a cseperedő muszlim gyerekeket.

A lányoknak az iskolában, a nőknek a munkahelyen dress code-ot vezetnek be, ami tiltja a dekoltázs, a boka és a csukló öncélú mutogatását.

Debrecenben a Derék 22. mellett újabb No Gone zónákat jelölnek ki.

A repülőtéren maga a Xanga-vezér fordítja vissza az iszlamabadi és damaszkuszi járatokat a Debrecen megtelt! táblával. Naponta harmincháromszor.

A legnépszerűbb név, amit az újszülött fiúknak adnak a Kenézy és a Klinikák szülészetén, a Mohammed lesz, megelőzve az Ármándót. Ezzel utolérjük Brüsszelt, ahol már 2011 óta az.

A légpárnás 4-es villamosra a debreceni imám Allah áldását és békéjét kéri.

A debreceni önkormányzat a következő ülésén tárgyalja a muszlim frakció előterjesztését, a saría törvénybe iktatását.

Több asszony, több gyerek, több segély? – szó sem lehet róla, így a Kossuth szobornál hetek óta díszmagyarban tüntető radikális ellenzék, amely a burka tilalmát is követeli.

Létrejön a Keresztény Jogi Központ, amely a hitük miatt által megbántott debrecenieknek nyújt jogorvoslatot.

A DVSC tulajdonosa, Abdullah Said Manszur sejk bejelentette, 40 ezresre bővítik a Bajnokok Ligájában negyeddöntőt játszó csapat otthonát, a Nagyerdei Stadiont, amely már évek óta kicsinek bizonyul.

Sokkolja a muszlim közösséget a hír, hogy egy felmérés szerint a debreceniek 88 százaléka előítéletes vagy kifejezetten ellenséges az iszlám bevándorlókkal szemben. A zsidókkal szembeni előítéletesség 44 százalékpontról 0,2-re csökkent.

 Az önkormányzat plakátokon javasolja a kutyák sétáltatásának mellőzését a köztereken, mert a kutya a muszlimok szerint tisztátalan állat.

Muszlim szülők követelésére a mese- és a tankönyvekből a malacka figurákat is törölték, lévén az iszlám szerint tisztátalan állat.

A DVSC saját nevelésű csatára, a Bajnokok Ligája legutóbbi szezonjának társgólkirálya, Mohammed al-Alamundi magyar csúcsot jelentő 130 millió euróért szerződött a Barcelonához. A Lokinál bejelentették: a vételárat teljes egészében a csapat megerősítésére fordítják. Az U-18-as gárda csapatkapitánya, Ben al-Slimane iránt a Real Madrid érdeklődik. Sorsa a bajnoki rajtig eldől.

A Debreceni Zsidó Hitközség a Magyar Gárda segítségét kéri a Pásti utcai zsinagóga őrzésére, miután annak falát az utóbbi hetekben többször is összefirkálták zöld csillagokkal.

A debreceni polgármester felavatta a város új vágóhídját, amelynek feladata az iskolai közétkeztetés számára biztosítani a helál húst.

Reformátusok, katolikusok és muszlimok ökumenikus missziója aláírásgyűjtésbe kezdett azért, hogy egy-egy félholdat fessenek a Nagytemplom tornyaira.

Miért nem élhető meg az iszlám vallás és kultúra az európai környezetben? címmel tartanak konferenciát a Debreceni Egyetemen. Huszadjára.

A Debreceni Járásbíróság gyorsított eljárásban tárgyalta annak a debreceni férfinak az ügyét, aki üdvözlés gyanánt megpuszilta muszlim vendége mindkét feleségét. Az 61 éves B. Attilát szalonrasszistának bélyegezték, nyilvános bocsánatkérésre és hatvan óra közmunkára ítélték.

Cs. Bereczki Attila

Szóljon hozzá!

Hirdetés