Hirdetés

Molnár Oszkártól félti a Parlamentet a főrabbi

Molnár Oszkártól félti a Parlamentet főrabbi

MTI

2010.04.19. 14:32

Molnár Oszkártól félti a Parlamentet a főrabbi
Molnár Oszkár nagy port kavart kijelentéseivel vált országosan ismertté és hírhedté

Edelény – Ne támogassa az MSZP a nyíltan rasszista nézeteket valló Molnár Oszkárt – kéri a zsidó hitközség vezetője. Edelényben Molnár Oszkár függetlenként, egy fideszes és egy jobbikos van versenyben.

Hirdetés

Köves Slomó a demagóg és fasiszta gondolatok terjedésére tavaly októberben Orbán Viktor, a Fidesz elnökének figyelmét is felhívta az edelényi polgármester rasszista kijelentéseinek napvilágra kerülésekor. Akkor a Fideszt kérte arra, hogy határolódjanak el Molnár Oszkártól és „primitív gyűlöletkeltésétől".

A Fidesz a választáson nem indította jelöltként a hírhedtté vált polgármestert és az edelényi Fidesz alapszervezet is törölte tagjai sorából. Molnár Oszkár függetlenként, az első fordulóban a második helyen végzett 24,1%-al, Daher Pierre, (Fidesz) (36,5%) mögött. Harmadik helyre került Miklós Árpád (Jobbik) 19,1%, míg a szocialista Gúr Nándor a negyedik helyre futott be 18,7%-al.

– A szélsőséges, rasszista megjegyzéseiről hírhedt Molnár Oszkár várhatóan megállapodik a Jobbik képviselőjével és együtt, összefogva Molnár győzhetne. Ez azt jelentené, hogy a magyar parlamentbe Edelényből olyan képviselő jutna be, amelynek tevékenysége a szélsőséges, fajgyűlölő hangok kórusát erősítené. A határvonal ma a magyar politikai struktúrában a demokratikus pártok és a szélsőségesek között húzódik. Meg vagyunk győződve arról, hogy a demokratikus alapelvekhez hű pártoknak együtt kell működniük, hogy a szélsőségesek győzelmét megakadályozzák. Sajnos így is vagy tucatnyi szélsőséges és rasszista Jobbik képviselő ül majd a magyar parlamentben. Széthúzással, hiábavaló büszkeséggel ne növeljük a számukat – szólt Köves Somló (a képen).

Szóljon hozzá!

Hirdetés