Hirdetés

Vége a kampánycsendnek! Jöhetnek az eredmények!

A sorokat a rendőrség és a közterület-felügyelet vágja el

Hírszerző

2010.04.11. 19:30

Vége a kampánycsendnek! Jöhetnek az eredmények!
A kép illusztráció

Magyarország – Este 22.20-kor oldották fel a kampánycsendet, uyganis országszerte több szavazókört nem lehetett bezárni este 19 órakor, hiszen rengetegen álltak sorba azért, hogy voksolhassanak.

Hirdetés

Szigeti Péter (képünkön, balra), a választási bizottság elnöke bejelentette, hogy 19 órához képest csak másfél óra múlva kezdik feldolgozni az adatokat. Az exit-pollos közvélemény-kutatásokat sem lehet közzétenni. Az elemző szerint az idei voksolás bevonul a botrányirodalomba. Azokban a szavazókörökben ugyanis, ahol igazolással szavaznának, még este 7 órakor is rendkívül nagy a sor. Az m1 esti műsorában Szigeti Péter azt mondta, 19 óra előtt 2 perccel döntött úgy a testület, hosszabb lesz a kampánycsend, ami meglehetősen nehezen kezelhető helyzet, és érinti a közzétehető adatokat is. Korai lenne még abban az irányban vizsgálódni, ki hibázott: lehet, előfordulhat, a véletlen hozta úgy az eseményeket, hogy néha órákig tátongott az ürességtől a szavazóhelyiség, aztán estére feltorlódott a sor.

Az OVB késő esti ülésén Halmai Gábor alkotmányjogász elmondta, a bizottságnak nincs kompetenciája elrendelni a kampánycsend feloldását, hiszen az a törvény hatásköre. Mindaddig tart a kampánycsend, amíg az utolsó választópolgár is le nem adja voksát.

Szóljon hozzá!

Hirdetés