Hirdetés

Az MSZP-SZDSZ romjain életre kapott az LMP

Az MSZP-SZDSZ romjain életre kapott az LMP

civishir.hu

2010.03.25. 12:03

Az MSZP-SZDSZ romjain életre kapott az LMP
Még két és fél hét, és kiderül, kik alkotjék az Országgyűlést

A Fidesz-KDNP-nek továbbra is komoly esélye van a kétharmados parlamenti többség megszerzésére az áprilisi választáson, de nagyobb hír, hogy a Nézőpont Intézet az LMP-nek 9 százalékot mért.

Hirdetés

A Nézőpont Intézet legújabb felmérése szerint jobboldali pártszövetség 281 képviselői széket szerezhet, míg az MSZP 44, a Jobbik 43, az LMP pedig 18 képviselőből álló frakciót alkothat az új Országgyűlésben. A kutatás szerint a szavazók 77 százaléka számít a Fidesz győzelmére, míg a Jobbikéra 3 százalék, az MSZP első helyére pedig csak 2 százalék gondol.

Az MSZP számára további „rossz hírként" szolgálhatnak a „baloldal romjain" életre kapó kisebb pártok, az LMP, vagy az MDF listájára leadott szavazatok, ezek ugyanis a Nézőpont Intézet szerint elsősorban a szocialisták eredményét ronthatják.

A két kispártnak mintegy 300 ezer biztos szavazója van, de potenciálisan további ugyanennyien adhatják rájuk listás voksukat, ami nagyon hiányozhat majd az alig 800 ezres táborral rendelkező MSZP-nek – fejtik ki a felmérés készítői.

A potenciális szavazókat figyelembe véve az LMP 9 százalékos támogatottságot élvez, míg a belső hatalmi harcok dúlta MDF az összes lehetséges aktív szavazót figyelembe véve is egy százalékkal elmarad a parlamenti küszöb átlépésétől.

Forrás: Nézőpont Intézet

Szóljon hozzá!

Hirdetés