Hirdetés

Újabb panasz a Debreceni Sportcentrumra

mti

2013.06.06. 13:56

Újabb panasz a Debreceni Sportcentrumra

Úgy látják, azért büntetik őket, mert konkurenciát jelentenek a sportiskolának

Hirdetés

Hirdetés

Sportoló gyerekek úszáslehetőségét vette el a Debreceni Sportcentrum - hangzott el a Debreceni Aquasport Egyesület csütörtöki sajtótáéjékoztatóján. A klub vezetői beszámoltak arról, hogy az uszodát üzemeltető Sportcentrum azzal, hogy az általuk használt pályákat elvette, csapatukat nem megfelelő időpont biztosításával hátrányos helyzetbe hozta. Úgy vélik, mindezt nem fegyelmi vagy fizetési problémák miatt, hanem azért, mert a sportiskola úszószakosztályának konkurenseként ítélik meg őket. Megjegyezték, a Sportcentrum olyan időpontokat biztosított volna az egyesületük részére,  amely  az úszást választó gyermekek és fiatalok napi életvitelét figyelembe véve alkalmatlan. Délelőttre ajánlottak vízfelületet, fejenként mintegy 63 ezer forintért havonta.

Hangsúlyozták, az egyesületben úszó gyermekek a Debreceni Búvárklub tagjai voltak, de az megszüntette az úszószakosztályát, így jött létre az Aquasport Egyesület, a korábban használt pályákat azonban nem kapta meg. Séremlmezik, hogy a Sportcentrum ügyvezetője nem hajlandó sem találkozni az egyesület képviselőivel, sem válaszolni a felháborodott szülők kérdéseire, pedig az egyesület megalakulása óta az eltelt 2 hónapban ezek az aquasportos gyerekek 90 érmet szereztek a városnak.

Az egyesület képviselői és szülői kollektívája semmi mást nem szeretne csak azt, hogy a saját adófizetői pénzükből felépített sportuszodában azonos feltételekkel vehessék igénybe a sportuszoda szolgáltatásait, mint a sportiskola és hogy gyermekeik végre megnyugtató módon edzhessenek a korábban elvett pályáikon – fogalmazták meg vágyaikat a klub vezetői, akik nyilatkozatát – elmondásuk szerint – kétezer szülő írta alá.

A Civil Fórum segítségét kérték

A Debreceni Aquasport Egyesület a fenti probléma megoldása érdekében kérte a Civil Fórum Debrecen Egyesület segítségét és egyidejűleg az önkormányzati képviselőjüknek átadták a támogatói nyilatkozatot. A képviselő kezdeményezte, hogy a Közgyűlés Kulturális és Sportbizottságának legyen hatásköre az uszoda vízfelületének elosztása ügyében. A bizottság úgy határozott, hogy egy későbbi időpontban tárgyalja meg a kérdést, de ez a kialakult helyzetet nem oldja meg, ezért a Civil Fórum Debrecen Egyesület támogat minden olyan kezdeményezést, amely elősegíti az egyenlő esélyek biztosítását.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

.