Hirdetés

Hirdetés

Baji Balázs is válaszolt Baranyi Krisztinának

2019.11.22. 14:11

Baji Balázs is válaszolt Baranyi Krisztinának
Baranyi Krisztina a Digisport stúdiójában

Debreceniek is kiakadtak a polgármester véleményén.

Hirdetés

Hirdetés

Budapest 2023-ban rendezne atlétikai világbajnokságot. A rendezés jogát elnyerte a város, a stadionépítés ügyében azonban forrnak az indulatok. Ferencváros új, ellenzéki polgármestere, Baranyi Krisztina a Digi Sport Reggeli Start műsorában elmondta, „luxus megépíteni egy olyan stadiont, amelyet aztán szinte senki sem látogat majd a világverseny után, legfeljebb azok, akik azt használják.” 

A politikus népszerűtlennek tartja a sportágat, legalábbis azt mondta, hogy manapság már szinte csak a tévében néznek az emberek atlétikát. 

Emiatt debreceni atléták, edzők, szurkolók fejezték ki rögtön nemtetszésüket a közösségi portálon. Szilágyi László atlétaedző, volt önkormányzati képviselő azt írta a Facebookon: "Szégyen ez a nő". Suba László, a gáftutó kiválóság, Kozák Luca mestere szerint Baranyi Krisztina szakértelem nélkül minősítget, és ez a legnagyobb baj. Rozsondai Tibor, a megyei diáksport és szabadidő egyesület titkára pedig elmeorvosi vizsgálatra küldené a ferencvárosi polgármestert.

Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó, aki külön kampányt indított a budapesti világbajnokságért, pénteken a Facebookon tett közzé egy bejegyzést, és bár nem nevezi meg, minden bizonnyal az új ferencvárosi polgármesternek is címezte a következőt:

Elkeserít, hogy a vitában hangsúlyos véleményformálók olyanokat állítanak, hogy a magyar atlétika csupán néhány tucat ember sportja. Nos, az igazolt versenyzők száma több, mint tízezerre tehető, diáksport keretein belül évente 120.000 (!) induló van atlétikában és ne feledjük el azt a több százezer futót, akik az ország különböző futóversenyein elindulnak. Lehet, hogy mi csendben tesszük a dolgunkat, de nagyon sokan vagyunk és büszkék vagyunk arra a rengeteg olimpiai, világbajnoki, Európa-bajnoki éremre, amit szereztünk a hazánknak, ahogy azokra is, akik a mozgás öröme miatt edzenek atlétikai pályákon, teljesítenek félmaratonokat vagy éppen kerülik meg futva a Balatont.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.