Hirdetés

Folyamatos megújulás jellemzi

A művésztelep történetének negyedik korszakába lépett

civishir.hu

2009.11.04. 14:38

Folyamatos megújulás jellemzi

Debrecen – A Szolnoki Művésztelep elmúlt hét évének művészeti termését mutatja be a Hét év - Szolnoki Művésztelep 2002-2009. című tárlat.

Hirdetés

Hirdetés

A kiállítás november 5-én (csütörtökön) nyitja meg kapuit a Batthyány utcai Mű-Terem Galériában. A 17 alkotó munkájából nyíló csoportos kiállítás november 27-ig látogatható, hétköznapokon 9-től 17 óráig, szombatonként 9-től 13 óráig. A vasárnap és a hétfő szünnap.
Amint az Verebes György művészeti vezető ismertetőjéből kiderül: a Szolnoki Művésztelep történetének negyedik korszakába lépett, jelenlegi működését a folyamatos megújulás jellemzi. A telep intézményi hátterét jelentő Szolnoki Művészeti Egyesület 2002. évi újraalakulása óta eltelt időszakban számos neves képzőművész élt a lehetőséggel, hogy a rendelkezésre álló műteremlakásokban hosszabb-rövidebb ideig dolgozhasson. A művésztelep Kert Galériája a havi rendszerességgel megrendezett kiállításain mutatja be az itt folyó alkotómunka eredményeit. Zenei és irodalmi előadóestek, tánc- és mozgásszínház, filmvetítések, művészeti és egyéb kulturális témájú előadások, időszakos nemzetközi alkotótáborok, szakkörök és fiatal, pályakezdő képzőművészek felkarolása teszik teljessé a szellemi légkört.
A Kert Galéria igényes kiállítási programjával méltán tett szert országos hírnévre, az eseménydús, inspiratív, baráti légkör, és a nyugalmat biztosító közeg pedig vonzóvá teszi a Szolnoki Művésztelepet az alkotók és művészet iránt érdeklődők számára egyaránt. A jelen kiállítás anyaga igyekszik méltó keresztmetszetet adni a Szolnoki Művésztelep legújabb időszakáról.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

.