Hirdetés

Hirdetés

Ide süss! Retro rumkoch

civishir.hu

2014.07.14. 17:20

Ide süss! Retro rumkoch

Itt, kérem, a legmenőbb debreceni hobbicukrász és tortadizájner munkáit fogjuk bemutatni. Kóstoltuk, ajánljuk! +Recept!

Hirdetés

Hirdetés

Egy igazi retró desszertet mutatok. Nincs benne tonkabab vagy pekándió, sem ilyen-olyan mousse, sőt semmilyen glazúrral nincs leöntve, de attól még, higgyék el, isteni! Én csökkentett ch tartalmú hozzávalókkal készítettem, de akinek csak hagyományos babapiskótája van otthon és csak cukor, az is nyugodtan neki állhat.

Hozzávalók:
10 dkg babapiskóta
4 evőkanál baracklekvár (nálam cukormentes)
0,5 liter tej (nyugodtan használhatunk növényi tejet is)
3 tojássárgája
4 tojásfehérje
1 cs. vaníliás cukor (nálam 1 teáskanál vaníliapor)
2 evőkanál liszt (nálam zabpehelyliszt)
1 késhegynyi szódabikarbóna
4 evőkanál cukor (nálam 5 evőkanál eritritol)
1 evőkanál citromlé
5 dkg mazsola

Elkészítés: A mazsolát beáztatjuk a rumba (vagy egy kis tejbe keverjünk el aromát, és ebbe áztassuk meg az aszalt gyümölcsünket). A tejet felforraljuk (előtte néhány evőkanállal kiveszünk belőle). A tojássárgáját kihabosítjuk 2 evőkanál cukorral, elkeverjük benne a lisztet, majd felöntjük a félretett tejjel. Ezt öntjük a forró tejhez, folyamatosan kevergetve. Addig keverjük, míg sűrű krémet kapunk. A tűzről levéve belekeverjük a késhegynyi szódabikarbónát.

A tojásfehérjéből, 2 evőkanál cukorból, citromléből kemény habot verünk. A babapiskótákat összeragasztjuk a baracklekvárral és lerakjuk egy jénai aljába. Erre öntjük a sárgakrémet, rászórjuk a rumos mazsolát és a tetejére simítjuk a tojásfehérje habot. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb 20 perc alatt megsütjük. Behűtve a legfinomabb.

Jó étvágyat!

M. Szabó Éva

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.