Hirdetés

Debreceni jobbikosok, elő a származásotokkal!

kuruc.info

2013.02.06. 11:11

Debreceni jobbikosok, elő a származásotokkal!
Vona Gábor (Fotó: mti)

Ha kiderülne rólam, hogy zsidó vagyok, akkor lemondanék – mondta Vona Gábor

Hirdetés

Hirdetés

"Ha kiderülne rólam, hogy zsidó vagyok, akkor lemondanék a Jobbik elnöki tisztségéről, és tagként segíteném tovább az ügyet" - többek közt ezt is mondta Vona Gábor a Kuruc.infónak.

A szélsőjobboldali portálnak adott interjúban a pártelnök elmondta, hogy senkit nem kényszerítene rá, de fontosnak tartaná, hogy valahogy megvizsgálják a Jobbik felső vezetőinek származását, „tanulva" Szegedi Csanád esetéből. Magáról azt mondta, anyai ágon elmagyarosodott tót családból származik, a Vona név pedig olasz eredetű.

Kérdésre válaszolva kifejtette, a Mein Kampfot olvasta, de nem gyakorolt rá hatást."Az én politikai gondolkodásomra a világháborúk korából a legnagyobb hatást a jobboldali, politikai katolicizmus gyakorolta, Prohászka Ottokár, Bangha Béla, Tormay Cécile. Számomra mind a nemzetiszocializmus, mind a nyilas eszmeiség baloldali gondolatkör" - mondta Vona.

Elmondta továbbá, hogy a Jobbik sem a Fidesszel, sem az MSZP-vel nem lép koalícióra. "Nyilván az MSZP áll tőlünk a legtávolabb, de a Fidesz és az MSZP így is sokkal közelebb áll egymáshoz." - tette hozzá.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.