Négy kávét kínál a Zádor házaspár

Négy saját receptúrás, egyedi pörkölésű feketét kínál a debreceni Zádor házaspár, akik több mint húsz éve foglalkoznak kávégép-szolgáltatással és -szervizeléssel.
Legnépszerűbb termékük a barista versenyen díjazott Luna, amelyet még a 2010-es évek közepén kísérleteztek ki számos kávébabkeverék és pörkölési módszer kipróbálásával. A Luna 4:1-es arányú vietnami robuszta és brazil arabica keverék közepes pörköléssel. Klasszikus íz, mérsékelt csokoládésság, alacsony sav- és magas koffeintartalom, krémesség jellemzi.
A kávé mértékkel való fogyasztása energizál, csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség, a demencia, az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát – mutatott rá Éva egy korábbi cikkünkben, hozzátéve, a kávé savassága vitathatatlanul gyomorpanaszokkal járhat. A házaspár emiatt olyan pörkölést alkalmaz, amelynek köszönhetően például a Luna nem okoz ilyen problémát az erre érzékeny fogyasztóknál.

A Prestige-ben – ezt hozták forgalomba másodikként – ugandai robusztát használnak, ugyanakkor 3:2 arányban az arabica dominál. Szintén a klasszikus, étcsokoládés ízvilágot tükrözi.
Előbbiektől eltérő a Róma, amelyben 4:1-es arányban az arabica van túlsúlyban. Ennek megfelelően gyümölcsös, citrusos aromák is előkerülnek. Lágy, félúton a könnyű és a telt között.
A Nagytemplom ihlette kávéjuk szinte teljes egészében arabica, a robuszta mindössze 5 százalékban van jelen. Alacsonyabb koffeintartalom, mérsékelt fűszeresség, citrusosság jellemzi, de a csokoládé is „megérkezik”. Kapucsínónak, lattének is ajánlják.
A Zádor házaspár kávégépeket helyez ki cégekhez, vendéglátóhelyekre, boltokba, biztosítva a 24 órán belüli szervizszolgáltatást. Mellette lakossági kávéfőzők javításával foglalkoznak, valamint rendszeresen feltűnnek a termékeikkel helyi és országos rendezvényeken. További részletek a Zádor Kávé közösségi oldalon.


























