Hirdetés

Tessék dönteni: Tennessee vagy Abu Dzabi?

civishir.hu

2011.04.01. 17:51

Tessék dönteni: Tennessee vagy Abu Dzabi?
Akár te is lehetnél! (A kép illusztráció)

Debrecen – Már a középiskolákban megindul a felkészülés. Belevágni a tanulásba azonban csak annak érdemes, aki komolyan gondolja a felvételit az USA-ba.

Hirdetés

A Debreceni Egyetem tartott tájékoztatót Brückner Huba, a Fulbright Magyar-Amerikai Ösztöndíj Bizottság vezetője. A szakember csak a lényegről beszélt: a kemény tanulás a megfelelő szintű nyelvtudás eléréséhez elengedhetetlen, ám több a lehetőség kint, mint azt gondolnánk. Ott van például a Fulbright-ösztöndíj, amire azok a magyar állampolgárok pályázhatnak, akik felsőfokú végzettséggel, valamint megfelelő szintű angol nyelvtudással rendelkeznek, és az Egyesült Államokban szeretnének továbbtanulni, vagy akár PhD-hallgatóként ott akarnak kutatni. Brückner Huba kiemelte: pályázni bármely tudományterületen, bármely művészeti ágban lehet az Egyesült Államok összes felsőoktatási intézményébe.

Az Amerikai Kuckó segít

Az Amerikai Kuckó felkészítő workshopot is kínál az SAT és GRE vizsgákra mindazoknak, akik komolyan gondolják, hogy felvételiznek az USA-ba. Április 7-én a Harvard és Rutgers Egyetemek végzett hallgatója ad tippeket a vizsgákhoz.

További információk: www.americancorner.hu; www.EducationUSA.hu
 

Szóljon hozzá!

Hirdetés