Hirdetés

Gonddal ápolják a kapcsolatokat a Debreceni Egyetemen

civishir.hu

2012.02.15. 09:08

Gonddal ápolják a kapcsolatokat a Debreceni Egyetemen
(Fotó: Cívishír)

Debrecen – A pezsgő hallgatói élet, de a reuma is téma lesz a Debreceni Egyetem a VII. Kapcsolat Napján, ami hagymányosan bállal zárul.

Hirdetés

A kapcsolatépítés, kapcsolattartás hagyományos fórumán az orvos- és egészségtudományi szakma, a gazdasági szféra, a hazai politikai, a nemzetközi tudományos és kulturális élet, valamint a média képviselőit ismét sokszínű programokkal várjuk. A számos hagyományos szakmai fórumon, szakember-találkozón túl az idén, csatlakozva a Debreceni Egyetem 100 éves fennállása alkalmából rendezett ünnepségsorozathoz, kiállításokon mutatják be a nagyívű fejlődést: az intézmény múltját, jelenét, a jelentősebb állomásokat, a sikereket, a nehézségeket, az itt dolgozók, tanulók és gyógyulók környezetét – egyszóval a 100 év színeit. A Medicor Kéziműszer Zrt. az idén is minden elsőéves orvos- és fogorvostan hallgató részére kéziműszer készletet adományoz. A nap központi rendezvényén a Debreceni Egészség Központ Fejlesztési Projekt alprojektvezetői bemutatják, hogy a fejlesztés megvalósítása milyen változást eredményezett a betegek és a munkatársak számára.

Egymilliónál is több járóbeteg

Az intézmény Európa egyik legszebb campusán a technika robbanásszerű fejlődésével lépést tartva szolgálja a betegellátást, az orvos- és egészségügyi szakember képzést, továbbképzést, valamint a kutatást. Évente 85 ezer esetben látnak el fekvőbetegeket, és közel 1 millió 200 ezer esetben járóbetegeket. Az állandó megújulás közepette gondot fordítanak a múlt emlékeinek megismerésére és méltó megőrzésére is, valamint kiemelt figyelmet fordítanak a folyamatos párbeszédre a nyilvánossággal és a partnerekkel.

A február 18-i VII. Kapcsolat Napját a hagyományos DE OEC Bál zárja.

Szóljon hozzá!

Hirdetés