Hirdetés

Fidesz: buktass, ha kell, tanár!

Fidesz: vissza a buktatás hatalmát a tanároknak!

2010.04.21. 10:50

Fidesz: buktass, ha kell, tanár!
(fotó: illusztráció)

Magyarország – Alsó tagozatban jelenleg csak a szülő beleegyezésével lehet buktatni, így akár úgy juthat el a diák a negyedik osztályig, hogy analfabéta. A Fidesz ennek véget vetne.

Hirdetés

Pokorni Zoltán, a Fidesz oktatáspolitikus alelnöke egy ózdi lakossági fórumon beszélt a jövőbeni terveikről az oktatásügyet illetően. Elmondta, hogy a pedagógustársadalmat nem lehet tovább sanyargatni, ezért növelni kell a forrásokat, melyek a Medgyessy kormány hatalomba lépése óta felére csökkentek.

Pokorni nem tartja jónak a jelenlegi rendszert, mely szerint jelenleg ugyanis az alsó tagozatban, a negyedik osztály félévével bezárólag, a tanítóknak érdemjegy helyett írásbeli értékelést kell elvégezniük. Pokorni kiegészítené ezt az osztályozás lehetőségével, mert az konkrétabban kifejezik a szülőknek a gyerek teljesítményét. A Fidesz oktatáspolitikusa, aki maga is tanár, kifogásolta, hogy a szülő beleegyezése nélkül a leggyengébb tanuló sem buktatható meg. Így akár úgy juthat el a diák a negyedik osztályig, hogy analfabéta.

A roma integráció kérdéséről elmondta, hogy törvénnyel lehet ugyan integrálni, ám bebizonyosodott, hogy az nem érte el a célját, mert a szülők inkább elmenekítik gyereküket más települések iskoláiba.

Szóljon hozzá!

Hirdetés