Hirdetés

A Wiki után szabadon: megérkezett a Hogyankell.hu

civishir.hu

2011.08.30. 14:54

A Wiki után szabadon: megérkezett a Hogyankell.hu

Magyarország – Elindult a Hogyankell.hu közösség által szerkesztett enciklopédia, ami praktikus tanácsokkal látja el az olvasókat az élet minden területén. A Google statisztikái szerint a Hogyan kell csókolózni? témakörre például havonta 12 ezer ember keres rá...

Hirdetés

Hirdetés

A Magyarországon egyedülálló kezdeményezésnek külföldön már számos sikeres példája ismert, köztük a 2005-ben induló Wikihow.com, mely ma már több mint százezer témában nyújt ingyenes segítséget az internetezőknek. A praktikus enciklopédia célja, hogy segítséget nyújtson a látogatóknak az élet minden területén. A Hogyankell.hu-n több mint 20 témakörben találhatunk hasznos útmutatókat, köztük az oktatás, a kultúra, a divat, a sport és az üzlet területéről is. – A Hogyankell.hu eredetileg egy kis- és középvállalkozásoknak szóló projektként indult, mivel szerettük volna a szakmai konferenciákon elhangzott előadásainkat és marketing témájú szakcikkeinket áttekinthető formában, ingyenesen hozzáférhetővé tenni. Azonban pár hónappal később a koncepció kiszabadult a kezünkből, egyre több más témakörbe tartozó cikk született, így vált a Hogyankell.hu az élet minden területére kiterjedő praktikus tanácsok gyűjtőhelyévé – mondta el Kolma Kornél, a SAKKOM Interaktív pr ügynökség ügyvezetője.

Videók is

A Hogyankell.hu koncepciója és működése alapvetően a Wikipédiáéhoz hasonló, azzal a különbséggel, hogy itt a látogatók nemcsak egy fogalommagyarázattal találkozhatnak, hanem egyes témakörök és problémák részletes kifejtését és megoldását is megismerhetik, ezen kívül a témához kapcsolódó videók is elérhetők az oldalon. A szerkesztést és cikkfeltöltést jelentősen megkönnyíti a Wikipédia alatt is futó szoftver.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

.