Hirdetés

Igazságot a Lokinak! – így leszünk hatodszor bajnokok

civishir.hu

2012.05.08. 08:32

Igazságot a Lokinak! – így leszünk hatodszor bajnokok
(Fotó: Kalteneczer Krisztián)

Debrecen – Melyik meccset nézte ez a tévés kuvikhadsereg, és melyik bajnokságot elemezte hétről hétre?! A győri aranygyőzelem után Igazságos Nyílhegy kapitányék messze jártak a lényegtől, nem baj, azért vagyunk, hogy segítsünk.

Hirdetés

Máté Peti feltápászkodott, újra felvette a maga majd kétméteres alakzatát, ettől csend lett és nyugalom. Addig néhány győri, Varga Rolanddal az élen, valami kis meccsvégi műbalhéval igyekezett feledtetni a tényeket, de ahogy az angyali mosolyú óriás betakarta az eget előttük, mindenki elnémult. Rend lett a pályán. Az ember elnevette magát a képernyő előtt a gyorsan elhervadó hiszti láttán. Eleve ki kellene jönni a gödörből, ha egy ekkora őrtoronynak mondani akarnak valamit. Másrészt ránézésre látszik, hogy egy centivel nem lehet arrébb rakni.

Ugyanígy volt az NB I is Kondás Elemér Lokijával. Magyaráztak, ígérgettek, nekifeszültek, végül elcsendesedtek, egy centivel nem tudták arrébb rakni. A legvégén mindig helyre állt a rend, vagyis a debreceni uralom. Nem egyszer, nem kétszer, nagyon sokszor, a fontos meccseken kivétel nélkül. Kupagyőzelem és bajnokság lett/lesz a vége. Könnyen lehet, hogy veretlenül.

Hogy a legnagyobb rivális edzője a debreceni beteljesedésnél mindezt képtelen belátni, elismerni, és Kondás Elemér kézfogását oda se nézve, félig már az öltöző felé rohanva éppen csak viszonozza, nem szép, nem elfogadható, de kár nagy ügyet csinálni belőle. De hogy azok az emberek is mellébeszéljenek, akik hétről hétre azért ülnek abban a dobozban, hogy a lényeget átlássák és elmondják, azzal itt Debrecenben dolgunk van.

Bajnok lett a Loki, erre Igazságos Nyílhegy kapitány és a többi nagy tudású mesemondó a Győrről kezdett beszélni. Sej-haj, milyen szomorú, hogy a Győr a rangadón nem akarta a saját játékát játszani, és nem akart támadni. Hát melyik meccset nézte ez a kuvikhadsereg, és melyik bajnokságot elemezte hétről hétre?

A Pintér Attilában tomboló bölénycsordába eleve nem tudom, hány levélnyi nyugtatót kellene benyomni, hogy egy ilyen helyzetben, hazai pályán ne támadófocit követeljen. A Nyílhegy-elmélet itt rögtön megbukik. Aki pedig tényleg figyelte az NB I-et, eleve nem ebből indulna ki, hanem abból, hogy tök mindegy volt 27 körön át, ki mit akart, vagy mit nem akart, a Loki egyszerűen nem hagyta.

Éppen ez volt a Loki történelmi veretlenségi sorozatának az alapja, és mindek idők leghatékonyabb debreceni védekezése is ezen alapult, hogy az ellenfél már a középpályán meghótt. Így fulladt meg saját várában a Vidi aztán ugyanígy a Győr, a ferencvárosi, újpesti, diósgyőri és a többi idegenbeli sikerről nem is beszélve. Tény, hogy nem a leglátványosabb mulatság, és hogy Európában mit ér, majd csak ősszel derül ki, de azért illett volna vasárnap elismerni a csacsogó papagájklubban, hogy ez van, ettől ők a legjobbak, és iszonyatosan megdolgoztak érte.

És néhány dolgot meg kellett volna még említeni, de mindegy, mert itt is elfér. Kezdve azzal, hogy tavaly tavasszal Kondás Elemér milyen helyzetben, milyen társaságot örökölt meg, és milyen várakozásokat. Volt itt olyan pletyka, hogy csak odaadják neki, míg nem találnak valakit, meg olyan jóslat, hogy vége a nagy korszaknak, mostantól meg kell szokni a negyedik-hatodik helyet, pár évig a fiatalok úgysem tudnak többet.

De volt, aki tudta, hogy sokkal többet tudnak, és azt is tudta, hogy kell kihozni belőlük. És épített egy a taktikát az utolsó centiig betartó, egymásért a végsőkig küzdő csapatot, minden posztján két bevethető emberrel, állandó rotációval, soha nem lankadó motivációval. Olyan játékosokból, akiknek többségéről egy éve nemigen mondták, hogy bajnokcsapat húzóemberei lesznek, legfeljebb annyit, hogy talán mocorog bennük valami.

Azért ilyen helyzetből ennyi idő alatt ez nem kis teljesítmény, jár a kalapemelés Kondás Elemérnek.

A csapatnak meg jár a telt ház a Pécs ellen! Ez a legkézenfekvőbb köszönetnyilvánítás a fent leírtak elkövetőinek. És jár a tisztelet a Loki továbbra is folyamatban lévő páratlan sikerkorszakának. Ha más nem, akkor az hozza ki azt a másik ötezer embert, hogy a 8 éven belül (!) elért hatodik bajnoki címével a DVSC utoléri a Vasast, és a Fradi, MTK, Újpest, Honvéd négyes mögött minden idők, vagyis 102 év ötödik legeredményesebb klubja lesz!

Ha ezt valaki 20 évvel ezelőtt megjósolta volna nekem az egyik Vágóhíd utcai NB II-es meccsen, egy rekesz sör nem lett volna elég, hogy elhiggyem.

HeGergAnd

Szóljon hozzá!

Hirdetés