Hirdetés

Hirdetés

A foci megcsúfolása

civishir.hu

2015.05.20. 15:26

A foci megcsúfolása

Öt-hat milliót keres havonta egy magyar focista? A pofámról leégne a bőr a helyükben. Szakács Béla írása

Hirdetés

Hirdetés

Jenő bácsi létező személy egy szatmári faluban. Az öreg elmúlt 80 éves. Valaha focizott a járási első osztályban. A kocsmában az Újpest-MTK meccset nézte, amikor letelepedtem mellé. A beszélgetésen nem változtattam.

Hogy áll a meccs Jenő bácsi ?
Null-null. De nem meccs ez, hanem kutyakomédia. A foci megcsúfolása. Mit szólna Szusza, Göröcs meg Bene Feri ha ezeket meglátná? Amúgy azt tudtad, hogy a kis Bíró Anti is a Dózsában jáccot? Szamosújlaki fiú vót. Csak Törőcsik, Fekete és Fazekas miatt nem sokat tudott jáccani.  

Néző se sok van, úgy látom.
Á, hagggyad már. Egy újlak-sályi meccsen is többen voltak annak idején. Na azt is jól gallyra vágták a falusi focit. Nincs már itt se csapat évek óta. Ezekbe meg ölik a pénzt, oszt látod. Se néző, se foci.

Kinek szurkol? MTK-nak, Újpestnek?
Azt se tudom, mék melyik. Nem ismerem én már ezeket. Tele van külföldivel. Csak megszokásból nézem. Amúgy régen tetszett a Vasas. Mészöly, Farkas Jancsi jó focisták vótak. Csak hát baszogattak érte, hogy a Kádár kedvenc csapata, oszt leszoktam rulluk. Mikor felkerült a Nyíregyháza, akkor úgy kéthavonta odajártunk enbéeggyes meccset nézni a TSZ buszával. De ugyanúgy mentük ötvenen-hatvanan Debrecenbe is, pedig az se itt van. Na hát most ki az a hülye, aki manapság utazik 90 kilómétert, hogy focit lásson?

Mit szól az NB I  létszámcsökkentéséhez?
Az a baj evvel, hogy a vidéki focit basszák szét. Lesz mondjuk tíz csapat, és ebbűl 5-6 pesti meg a Fehérvár meg a Felcsút, mer azok nem eshetnek ki. Na akkor jobb lesz? Tudod, micsoda csapata vót régen a Salgótarjánnak, Békéscsabának? De vót a Komlónak meg a Dorognak is csapata. Hát ezek teljesen eltűntek. Most meg látom, Felcsút. Hát kiröhögteti magát az a kisközség. Azt nekem ne mondja senki, hogy saját erejéből jutottak az első osztályba. 

Jenő bácsi, mit csinálna, hogy jobb legyen a focink?
Az a baj fiam, hogy nálam okosabb emberek se tudják. Ott van az a Csányi, az ótépés ember. Na én azt gondoltam, az egy okos ember és rendet rak. De hát azt látom, hogy sorra csukják le a tulajdonosokat. Megszűnik a Győr meg az a másik…

A Pápa?
Igen. Na hát oda is minek kellett csapat? Most aztán nézhetnek. Az kellene fiam, hogy megszüntetni ezeket a bődületes pénzeket. Öt-hat milliót keres havonta egy magyar focista? Ezzel a játékkal. Á... elmennek ezek a picsába! A pofámról leégne a bőr a helyükbe'. Aztán ezeket a csaló-szélhámos embereket el kellene tüntetni a foci környékírül. És a politikának is el kellene tűnnie onnan! Láthattuk annak idején, mikor Rákosiék központilag irányították a focit. Maguk alatt vágták a fát. Ja és meg kéne tanulni focizni ezeknek a gyerekeknek. Mert az a legnagyobb probléma.

Az Újpest-MTK mérkőzés végeredménye: 1:0. A második félidő már senkit sem érdekelt a kocsmában. Átkapcsoltak a Muzsika TV-re.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.