Hirdetés

Receptmustra a Cívishírrel: római pulykamell

civishir.hu

2011.12.03. 09:17

Receptmustra a Cívishírrel: római pulykamell
(Illusztráció: blondevilke.blogspot.com)

Debrecen – Egyre többen esznek pulykát karácsonykor. Sütőben való sütés, pepecselés, locsolgatás helyett íme, egy 15 perces konyhai tartózkodást igénylő ajánlat. Nyerjen Ön is karácsonyi ajándékot receptjével!

Hirdetés

Hirdetés

Tisztelt Szerkesztőség, kedves olvasók! A pulyka egy ideje hozzátartozik a karácsonyi hangulathoz, főleg, hogy a közelmúltban külföldi családtag is helyet foglal már az asztalunknál. Az egyszerű, déli ételek receptjét mindig is érdeklődéssel böngészgettem, de bizony 2011-ben a Mediterránum mammái sem töltenek fél napokat a konyhában, hogy valami finom kerüljön elő a kezek alól ebédre, vacsorára. Meglátják, nagyon egyszerű. A római pulykamellhez a pulykamellet ujjnyinál valamivel vastagabb szeletekre vágom, sózom, borsozom. Kevés olajban (olívában lehetőleg) mindkét oldalát egy-két percig sütöm, majd megszórom bazsalikommal, de nem bőven, hogy oda ne égjen. A szeleteket tovább sütöm, míg szép aranybarnák lesznek. Mikor már nem kell újra forgatni őket, mindegyik tetejére egy vastag szelet paradicsomot és arra egy vékony szelet sajtot teszek. Mire a sajt megolvad, a paradicsom is átpárolódik alatta, de ropogós marad. Próbálják ki, jó étvágyat!

Bagdi Edit, Debrecen

Küldjön Ön is receptet december 20-ig a következő címre: szerkesztoseg@civishir.hu

Ajándékok

• 10 ezer forint értékű ajándékcsomag az Eszti Parfüméria jóvoltából. (Eszti Parfüméria, Debrecen, Piac u. 39.)
• 26 ezer 900 forint értékű 1 havi ingyenes tagság a Curves női fitneszterembe. Korlátlan felhasználhatóság, alkalmanként 30 perces edzés. Tartalmazza a fittségi állapot felmérést, személyi edzőt és a szolgáltatási díjat. (Curves, Debrecen, Csapó u. 30., (Fórum, P3)
• 20 szeletes kívánságtorta a Vajas cukrászda felajánlásával (Vajas Cukrászda, Debrecen, Gábor Áron u. 73., 52/445-428)
• 60 perces bérlet a Sunland Szolárium jóvoltából (Debrecen, Bem tér 10.)
• Könyvcsomag – a Cívishír ajándéka

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.