Hirdetés

Receptmustra a Cívishírrel: római pulykamell

civishir.hu

2011.12.03. 09:17

Receptmustra a Cívishírrel: római pulykamell
(Illusztráció: blondevilke.blogspot.com)

Debrecen – Egyre többen esznek pulykát karácsonykor. Sütőben való sütés, pepecselés, locsolgatás helyett íme, egy 15 perces konyhai tartózkodást igénylő ajánlat. Nyerjen Ön is karácsonyi ajándékot receptjével!

Hirdetés

Tisztelt Szerkesztőség, kedves olvasók! A pulyka egy ideje hozzátartozik a karácsonyi hangulathoz, főleg, hogy a közelmúltban külföldi családtag is helyet foglal már az asztalunknál. Az egyszerű, déli ételek receptjét mindig is érdeklődéssel böngészgettem, de bizony 2011-ben a Mediterránum mammái sem töltenek fél napokat a konyhában, hogy valami finom kerüljön elő a kezek alól ebédre, vacsorára. Meglátják, nagyon egyszerű. A római pulykamellhez a pulykamellet ujjnyinál valamivel vastagabb szeletekre vágom, sózom, borsozom. Kevés olajban (olívában lehetőleg) mindkét oldalát egy-két percig sütöm, majd megszórom bazsalikommal, de nem bőven, hogy oda ne égjen. A szeleteket tovább sütöm, míg szép aranybarnák lesznek. Mikor már nem kell újra forgatni őket, mindegyik tetejére egy vastag szelet paradicsomot és arra egy vékony szelet sajtot teszek. Mire a sajt megolvad, a paradicsom is átpárolódik alatta, de ropogós marad. Próbálják ki, jó étvágyat!

Bagdi Edit, Debrecen

Küldjön Ön is receptet december 20-ig a következő címre: szerkesztoseg@civishir.hu

Ajándékok

• 10 ezer forint értékű ajándékcsomag az Eszti Parfüméria jóvoltából. (Eszti Parfüméria, Debrecen, Piac u. 39.)
• 26 ezer 900 forint értékű 1 havi ingyenes tagság a Curves női fitneszterembe. Korlátlan felhasználhatóság, alkalmanként 30 perces edzés. Tartalmazza a fittségi állapot felmérést, személyi edzőt és a szolgáltatási díjat. (Curves, Debrecen, Csapó u. 30., (Fórum, P3)
• 20 szeletes kívánságtorta a Vajas cukrászda felajánlásával (Vajas Cukrászda, Debrecen, Gábor Áron u. 73., 52/445-428)
• 60 perces bérlet a Sunland Szolárium jóvoltából (Debrecen, Bem tér 10.)
• Könyvcsomag – a Cívishír ajándéka

Szóljon hozzá!

Hirdetés