Hirdetés

Receptmustra a Cívishírrel: mézes puszedli

civishir.hu

2011.11.27. 08:52

Receptmustra a Cívishírrel: mézes puszedli

Debrecen – Méz és ánizs illata ha terjeng a konyhában, akkor hamarosan angyalszárnyak is verdesik majd az ablakot. Hamisítatlan karácsonyi finomság következik! Nyerjen Ön is receptjével karácsonyi ajándékot!

Hirdetés

Tisztelt Cívishír Szerkesztősége! Ezt a receptet 30-32 éve kaptam egy akkor 60 év körüli, nyugdijas munkatársamtól. Hozzávalók: 75 dkg lisz, 45 dkg porcukor, 5 tojás, 25 dkg méz, másfél evőkanál szódabikarbóna, fűszerek (ánizs, szegfűszeg)

A lisztet a mézzel, 25 dkg porcukorral, 3 tojással és 2 tojássárgájával, fűszerekkel és a szódabikarbónával összegyúrjuk.
Nagyon nehezen áll össze, az az érzése az embernek, hogy még valami kellene bele, de nem kell. Kézzel dió nagyságú gömböket formálunk (nem szabad szaggatni). A golyók között hagyjunk hagyjunk 2-2 centit, mert szépen megnőnek a mézesek.

Én ma már villanytűzhelyben sütöm kb 180 fokon. Az eredeti recepten a gázsütő 4-es fokozata van írva. Sütés után, mikor kihűlt, nagy tálba rakjuk a kisült mézeseket, ráöntjük a habot, és fakanállal összekavarjuk, tálcára rakva szárítjuk. A habot a 2 tojásfehérjéből, és 20 dkg porcukorból gőz fölött verjük fel. Körülbelül 90-95 darab lesz belőle, nagyon sokáig eláll.

Gönczi Józsefné, Debrecen

Küldjön Ön is receptet december 20-ig a következő címre: szerkesztoseg@civishir.hu

Ajándékok

• 10 ezer forint értékű ajándékcsomag az Eszti Parfüméria jóvoltából. (Eszti Parfüméria, Debrecen, Piac u. 39.)
• 26 ezer 900 forint értékű 1 havi ingyenes tagság a Curves női fitneszterembe. Korlátlan felhasználhatóság, alkalmanként 30 perces edzés. Tartalmazza a fittségi állapot felmérést, személyi edzőt és a szolgáltatási díjat. (Curves, Debrecen, Csapó u. 30., (Fórum, P3)
• 20 szeletes kívánságtorta a Vajas cukrászda felajánlásával (Vajas Cukrászda, Debrecen, Gábor Áron u. 73., 52/445-428)
• 60 perces bérlet a Sunland Szolárium jóvoltából (Debrecen, Bem tér 10.)
• Könyvcsomag – a Cívishír ajándéka

Szóljon hozzá!

Hirdetés