Hirdetés

Ide süss! Mokkatorta

civishir.hu

2014.05.14. 09:57

Ide süss! Mokkatorta

Itt, kérem, a legmenőbb debreceni hobbicukrász és tortadizájner munkáit fogjuk bemutatni. Kóstoltuk, ajánljuk! +Recept!

Hirdetés

Hirdetés

Az időjósok szerint borús, esős, hideg idő várható, ezzel együtt jár a reggeli álmosság, a déli – ebéd utáni garantált – fáradtság, délutáni „semmihez sincs kedvem” érzés. Opciós megoldások a fentiek ellen: szénhidrát, csokoládé minden mennyiségben, vagy a jól bevált erős fekete. Vagy ezek – tökéletes – kombinációja. Most ez jön, alakbarát verzióban.

Diabetikus mokkatorta

Hozzávalók a piskótához:
2 x 4 db tojás
2 x 4 ek xillit
2 x 7,5 dkg CH csökkentett liszt
2 x 2 dkg kakaópor
2 x 4 g foszfátmentes sütőpor (ez elhagyható)
2 x fél ek víz

Piskóta elkészítése: A xillitet a tojássárgájákkal keverjük habosra, tegyük hozzá a vizet. Adjuk hozzá apránként a sütőporral és  kakaóval vegyített lisztet, végül forgassuk bele a tojásfehérjéből vert habot. A masszát töltsük tortaformába (alján legyen sütőpapír) és előmelegített sütőben 180 fokon, 20 perc alatt süssük meg (tűpróbát ne felejtsük!). Borítsuk rácsra, hogy kihűljön. Ebből a piskótából kettőt készítünk.

Hozzávalók a krémhez:
2 cs. vanília pudingpor
2 dl lefőzött kávé
4,5 dl tej
8 dl állati tejszín
4 g. zselatin
6 ek xilit, vagy cukor

Krém elkészítése: A tejet a kávéval a pudingporral és az édesítővel keverük simára. Lassú tűzön, állandóan kevergetve főzzük sűrűre.  A kihűlt krémbe csorgassuk bele a beáztatott, majd felolvasztott zselatint, végül forgassuk bele a habbá vert tejszínt. Ezzel töltjük és díszítjük a tortát.

Torta összerakása: A két piskótalapot vágjuk kétfelé, 3 lapot egyenként kenjük meg a krémmel. Helyezzük őket egymásra, a negyedik lapot tegyük a tetejére, a maradék krémmel vonjuk be az oldalát és az tetejét. Díszítésnek 70%-os, cukormentes étcsokoládét csurgassunk a jól kidermesztett tortára.

Jó étvágyat!

M. Szabó Éva

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.