Hirdetés

A volt Eötvös-iskolába waldorfos gyerekek fognak járni

civishir.hu

2011.09.22. 09:18

A volt Eötvös-iskolába waldorfos gyerekek fognak járni
Napraforgó nyílik majd az Eötvös utcán: 91 gyereknek (A kép illusztráció)

Debrecen – Kinőtték a kismacsi iskola épületét a Waldorf-pedagógiával tanuló gyerekek. Ha minden jól megy, hamarosan ők veszik birtokba a pillanatnyilag üresen álló Eötvös utcai ingatlan egy részét.

Hirdetés

Hirdetés

A jelenleg Kismacson működő Napraforgó Waldorf-iskola használatba vételi szerződése 2012. július 9-én lejár, ezért nem maradhatnak tovább abban az épületben. Az Eötvös diákjai viszont idén szeptemberben már nem kezdhették meg a tanévet: a közgyűlés döntése értelmében az Eötvös utcai intézmény beolvadt a Bolyai János Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészetoktatási Intézménybe, míg az oda járó autista gyerekek többsége a Kinizsi Pál Általános Iskolába került.

A Kút utca felől

Az önkormányzat az intézmény bezárásakor hangot adott szándékának, miszerint az épületet továbbra is korábbi funkciójának megfelelően működtetné. Most ez megvalósulni látszik: ha a csütörtöki közgyűlés megszavazza az előterjesztésben foglaltakat, a Waldorf-iskola diákjai járhatnak az óvárosi intézménybe. A Napraforgó Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény fenntartója, a „Jó Ritmus” Művészeti Nevelésért Alapítvány azonban csak az épület egy részét fogja használni, méghozzá a Kút utcait – így fogalmaznak – nevelési, oktatási, sport és kulturális célokra.

Nem tudni, mikortól

A jelenlegi megállapodás 15 évre szól, ingyenes használatot biztosít és ezzel párhuzamosan a Napraforgó-iskola visszaadja az önkormányzatnak a kismacsi ingatlant. A Napraforgó Waldorf Iskolában jelenleg 91 gyerek tanul, mondta el Gondáné Paszternák Klára, az iskola képviselője. Az ok nem csak a szerződés közelgő lejárati ideje, hanem az is, hogy a Napraforgó már egy ideje helyhiánnyal küzdött a kismacsi helyen. Arra a kérdésre, hogy a Waldorf-iskola gyerekei mikor fogják ténylegesen is birtokba venni az új épületet, Gondáné Paszternák Klára még nem tudott válaszolni, mondván, erről még nekik sincs információjuk. Az ingatlan üzemeltetésének, fenntartásának költségei az alapítványt terhelik.

CzA

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.