Hirdetés

Nappalin 185 ezerért tanítanak Debrecenben jogászokat

civishir.hu

2012.01.28. 09:22

Nappalin 185 ezerért tanítanak Debrecenben jogászokat
A jogi kar épülete

Debrecen – Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Debreceni Egyetem a hallgató keretszámok meghatározásánál egyetlen államilag támogatott helyet sem kapott a jogászképzésben. Itt van a szeptembertől érvényes díjszabás!

Hirdetés

Tájékoztatót adott ki a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának dékánja, Szabadfalvi József a jogi és közigazgatási képzéseire jelentkezőknek. Annál is inkább időszerű a lépés, mert a közeleg a február 15-i jelentkezési határidő. Szembetűnő változás az új tanévtől, hogy csak két budapesti jogi karon (az ELTE és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi kara) indul államilag támogatott képzés, a vidéki jogi karokon egyáltalán nem. Az igazgatásszervező alapképzés tekintetében a kormányzati döntés értelmében szeptembertől csak a budapesti Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tanulhatnak a diákok államilag támogatott képzésben, így a jogi karok csak önköltséges formában indíthatják ezt a képzést. A közigazgatási menedzser mesterszak esetében karunk 85 fős államilag finanszírozott felvételi keretszámmal fog rendelkezni.

A dékán azt írja, a debreceni jogi kar a lehető legalacsonyabb költségtérítést állapítja meg minden szakon, az alábbiak alapján:
igazgatásszervező szak, nappali tagozat: 155 ezer forint, levelező tagozat: 135 ezer forint
jogász szak, nappali tagozat: 185 ezer forint, levelező tagozat: 150 ezer forint
közigazgatási menedzser mesterszak, nappali tagozat: 227 ezer 500 forint, levelező tagozat: 225 ezer forint

A költségtérítéses képzés nagy előnye az államilag támogatottal szemben, hogy az abban résztvevő diákoknak nem kell kötelezettséget vállalniuk a képzési időtartam kétszeresének megfelelő (6-12 éves) magyarországi munkavégzésre. A kar a költségtérítés nehézségeinek további enyhítése érdekében tervbe vette, hogy szeptembertől olyan ösztöndíj-rendszert vezet be, amely a legjobb tanulmányi eredményt felmutató diákok számára jelentősen csökkenti a fizetési kötelezettséget. A kar az anyagi lehetőségekhez mérten igyekszik a szociális rászorultság alapján is támogatást nyújtani.

További információért KATT IDE!
Telefonon: 52/512-701

Szóljon hozzá!

Hirdetés