Hirdetés

Nagyszerű dolog épül Debrecen és Temesvár között

mti

2013.04.15. 15:02

Nagyszerű dolog épül Debrecen és Temesvár között

826 ezer euróból összekötik a Hajdúságot és a Bánságot

Hirdetés

Biztonságos, tűzfallal védett kommunikációs csatorna épül ki 2013. január és 2014. április között a Debreceni Egyetem és a Temesvári Műszaki Egyetem között, amely lehetővé teszi, hogy internet alapú telefonvonalak segítségével a két intézmény dolgozói közvetlenül kapcsolatba léphessenek egymással.

„A HURO projekteknek köszönhetően az elmúlt években intenzívebbé vált a kapcsolat a debreceni és temesvári felsőoktatási intézmények között, az új, közös beruházás eredményeképpen még közvetlenebbül tudunk kiváló minőségben, és immár ingyen beszélni egymással, amely gazdaságosabbá teszi az egyetemek működését” – mondta Gaál István, a Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok elnöke.

Az összesen 826 ezer euró értékű HURO pályázati támogatás keretében létrejön egy valós idejű és nagy adatmennyiségű hang és video továbbítására tervezett adatátviteli csatorna, továbbá újabb kültéri WiFi egységeket telepítenek az egyetemek. A Debreceni Egyetem TEK campusain ez újabb 150 állomást jelent, melynek köszönhetően az egyetemi hallgatók és oktatók így már összesen több mint 300 helyszínen tudnak kapcsolódni az Eduroam hálózathoz, amely az európai felsőoktatási intézmények egységes rendszere, vagyis a debreceni belépői jogosultságokkal akár Berlinben, akár Amszterdamban vagy Madridban is használhatják ingyenesen az internethálózatot. Az új beruházással a Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok campusain teljes a WiFi-lefedettség megvalósult.

Szóljon hozzá!

Hirdetés