Hirdetés

Csak úgy repesztettek a műszakisok!

civishir.hu

2011.04.19. 18:54

Csak úgy repesztettek a műszakisok!
A legjobbak között

Debrecen – Az elektromos hajtású járműveket magyar és külföldi felsőoktatási intézmények hallgatói csapatai tervezték és építették meg. Az idei versenyre 5 ország 130 csapata nevezett, végül 67 alakulat állhatott rajthoz.

Hirdetés

A Föld Napja alkalmából idén harmadik alkalommal rendezték meg a felsőoktatásban tanuló diákok számára az elektronikus hajtással rendelkező járművek, az elektromobilok versenyét április 16-án Miskolcon, ahol a Debreceni Egyetem Műszaki Karának csapata ezúttal is kiválóan szerepelt. Az indulás feltétele az volt, hogy az épített jármű feleljen meg a kiírás műszaki és biztonsági kritériumainak: az elektromobilba ezúttal 6 kéziszerszámot kellett beépíteni, ami komoly kihívások elé állította a mérnökhallgatókat.

Kreatív együttműködés

A versenyen a körversenyek győztesét, a legjobb köridőt, a legjobb műszaki megoldást és a legjobb designt díjazták. A Debreceni Egyetem Műszaki Kar hallgatóinak Interceptor nevű csapat 4. helyezést, a leggyorsabb köridők versenyén szintén ők 5. helyezést, a Gocar nevet viselő csapat 3. helyezést ért el. Az energiatakarékosság, az innováció és fenntarthatóság üzenete mellett a Debreceni Egyetem Műszak Kar mérnökhallgatói a tavalyi győzelmük után ismét bizonyították, hogy kreatív, csapatmunkában együttműködni képes szakemberekként tudják ötleteiket megvalósítani.

Az Interceptor csapat tagjai: Boros Máté, Fülöp Ádám, Király István, Menyhárt József, felkészítő tanár: Tóth János. A Gocar csapat tagjai: Árva Tamás, Gonda György, Borbély György, felkészítő taná : Gábora András.

Szóljon hozzá!

Hirdetés