Hirdetés

Fenyő-gyilkosság: vádat emeltek Gyárfás Tamás ellen

MTI

2019.07.30. 10:04

Fenyő-gyilkosság: vádat emeltek Gyárfás Tamás ellen
(Fotók: police.hu)

Felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberöléssel vádolják.

Hirdetés

Vádat emelt Fenyő János megölése ügyében Gyárfás Tamás ellen felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés miatt a Fővárosi Főügyészség. A főügyészség július 30-i közleményében azt írta: Gy. Tamás és Fenyő János az 1990-es évek meghatározó jelentőségű médiavállalkozója volt. A vádlott és a sértett között az 1990-es évek közepétől üzleti vita, „hatalmi harc, és ezekből fakadóan erős személyes ellentét alakult ki”.


IDE VÁG!


A vádlott 1997-ben elhatározta, hogy „a játszma végleges lezárása érdekében megöleti” a sértettet, és 1997 szeptemberében megbízott egy, az éjszakai életből közismert személyt, aki 12 millió forintért vállalta Fenyő János megölését, azonban miután átvett 6 millió forint előleget, nem teljesítette a megbízást. Gyárfás Tamás ezután bízta meg Fenyő János megölésével P. Tamást (Portik Tamást), akit 1994 óta ismert.

A vád szerint Portik Tamás a megbízást elfogadta, és rávette J. R-t (Jozef Rohácot) Fenyő János megölésére.

Jozef Rohác 1998. február 11-én a II. kerületi Margit utcában a piros lámpánál, a gépkocsijában várakozó Fenyő Jánoshoz lépett, és egy géppisztollyal kivégezte. (A Fenyő-gyilkosság ügyében Jozef Rohácot már jogerősen elítélték.) A Fővárosi Főügyészség Gy. Tamás ellen felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Portik Tamással kapcsolatban a Fővárosi Főügyészség korábban perújítási indítvány előterjesztésére tett javaslatot a Fellebbviteli Főügyészségnek.

Galéria

Gyárfás TamásFenyő-gyilkosságPortik TamásJozef Rohác

Szóljon hozzá!

Hirdetés