Most tiéd a konyha! Mert a Vegasziget nem lakatlan

Belevaló fiataloknak írt vegetáriánus, vegán szakácskönyvet a debreceni Dankóné Reisinger Magdolna, és a szerző biztos, hogy nem a levegőbe beszél, hiszen a saját bőrén tapasztalta meg, milyen sokat jelent a tudatos táplálkozás. A többdiplomás, sokrétű külföldi munka- és élettapasztalattal rendelkező fiatal anyuka a közelmúltban súlyos betegséggel szembesült, akkor döntött úgy, hogy átvezeti magát a vegetáriánus konyhából a vegán világába. Bár nem állítja, hogy kizárólag az életmódváltásnak köszönhetően, de láss csodát, meggyógyult. Az étkezéssel, főzéssel kapcsolatos gondolatait blogján dokumentálta, amiből aztán kézbe vehető, gyönyörűen illusztrált, praktikus könyvek nőttek ki.
A Most tiéd a konyha! ezúttal kamaszoknak szól, akik nem esznek húst. Egyúttal azoknak a szülőknek is, akiknek fejtörést okoz, hogy a kamaszuk nem eszik húst, hiszen a helyes fehérjepótlás dilemmáján túl ott a kihívás lelki oldala is:
- hogyan ne nyomasszuk a gyereket az evéssel?
- hogyan ne legyen stressz a táplálkozás számára?
- hogyan lehet elérni, hogy élvezze az ízeket?
- hogyan gondoskodhatunk róla jól?
Remek ötlet, egyben válasz a kérdésekre: főzzön ő maga. Dankóné Reisinger Magdolna kötetében egyszerűen, rövid idő alatt elkészíthető, tápanyagokban és ízélményben gazdag fogásokat találnunk, amik nem igényelnek mély gasztronómiai háttértudást és konyhai gyakorlatot – kezdők is bátran belevághatnak. Külön öröm, hogy a receptekben valójában nincs semmi extra, nem fordítják ki magából a világot, legfeljebb nélkülözik a húst. Olyan, a fiatalok körében népszerű ételek is helyet kaptak a gyűjteményben, mint a rakott krumpli, a wrap, a hamburger, a chips, a bundás kenyér, a KFC saláta és a muffin – kicsit, de tényleg csak kicsit másképp.
Van itt minden: tízórai és ropogtatnivaló, sütemény, levesek és frissítő italok is. Egy kis akarás és egy éhes kamasz kell hozzá! Jó étvágyat!
- BCSH -







































