Recept: málnalikőr

Itt a gyümölcsszezon, ideje megkóstolnunk azt a málnalikőrt, amit Boros Vali receptje alapján készítünk.
Hozzávalók:
1 csokor mentalevél
1 közepes üveg málna
1 rúd fahéj
1-3 rúd vanília (ízlés szerint)
kb. 8 dl vodka
20-40 dkg cukor
Elkészítése:
Egy közepes nagyságú befőttes üveg aljára tettem mentaleveleket, kb. egy csokorral, erre ment a málna, én teleraktam az üveget, mert szeretném erősen érezni a málna ízét, kapott egy rúd fahéjat és 3 rúd vaníliát (elég egy is), ezt felöntöttem vodkával, kb. 8 dl ment rá, ezután 10 napig, vagy ha nem izgulunk nagyon, akár 2 hétig is lehet a teraszpárkányon...
Mikor letelt az idő, akkor 20-40 dkg cukrot 2-4 dl vizben sziruppá főzök – ha édesen akarjuk, akkor 40 dkg, ha nem nagyon, akkor elég a 20 dkg cukor is. Én 20 dkg-mal fogom készíteni, mert édes a málna is... Mikor jó erős szirup lett, kihűtjük, és a málnához öntjük. Megint egy hétig magára hagyjuk, és ha letelt, lehet üvegekbe szűrni...
Aki elkészíti, nem fogja megbánni.
Egészségünkre kívánja: Boros Vali

















