Recept: málékásás káposzta cserépedényben

Hozzávalók:
50 dkg darált hús
50 dkg kukoricadara
2 fej hagyma
1-2 fejeskáposzta
só, bors, pirospaprika ízlés szerint
paradicsomlé
Elkészítése:
A káposztákat sós vízben megdinszteljük, leveleire szedjük, a vastag levélereket kivágjuk, a nagyobb leveleket kettévágjuk.
A hagymát apróra vágjuk, olajra tesszük, pirítjuk, pirospaprikát adunk hozzá, erre egy löttyintésnyi vizet teszünk beleforgatjuk a darált húst, egyet rottyantunk rajta. Sózzuk, borsozzuk.
A darát több léből alaposan átmossuk, lecsepegtetjük, majd elkeverjük a hússal, és a szánk íze szerint befűszerezzük.
Fontos: ebbe az ételbe több olaj vagy zsiradék kell, mert nem jó, ha száraz a töltelék. Megtöltjük a káposztaleveleket, majd egymás mellé cserépedénybe tesszük, amelynek az aljába füstölt tarját teszünk. Rétegezzük a káposztát és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Ezután 40 perc alatt megfőzöm és mielőtt teljesen megfőne, leöntjük róla a levet, helyette paradicsomlevet öntünk a káposztára, majd ezzel is 15 percig összefőzzük, majd bebugyoláljuk,... és várja, hogy együk...
Jó étvágyat kíván: Boros Vali

















