A mangalica ismét nagy sikert aratott

civishir.hu

2019.05.15. 12:28

A mangalica ismét nagy sikert aratott

A Mihály-napi vásár Magyarország legnagyobb országos kirakodóvására, melyet évente két alkalommal rendeznek meg Debrecenben.

Hirdetés

 A 2019-es tavaszi vásártéren, május 11-12-én közel 1200 kereskedő kínálta portékáját az érdeklődők számára. Az értéket képviselő, legkülönfélébb kézműves és iparművészeti árucikkek mellett a gasztronómia is helyet kapott a hétvégén: a ragyogó napsütés mellett a kitűnő minőségű hazai borok, pálinkák és finom ételek széles tárháza gondoskodott a kellemes piacozás hangulatáról.

A népszerűségének köszönhetően évről-évre visszatérő sajtok, rétesek, és kemencés lángos mellett a mangalicabuci és a mangalicalángos is megjelent a repertoárban.

A Mangalica Lángosnál mangalicatepertős lángosokkal várták a vendégeket, de hasonlóan ínycsiklandó volt a buciban tálalt grillezett mangalicatarja, zöldségekkel, ajvárral, lilahagyma chutney-val vagy cheddaröntettel.

A mangalicatenyésztés nem új keletű hazánkban, de mára már nemzetközi sikerekről is beszélhetünk: jó minőségű húsa az alapja a világhírű spanyol serrano sonkának, valamint a magyar mangalica csaknem 80 százalékát exportálják Spanyolországba, az Egyesült Államokba, sőt Japánba, Szingapúrba, Hongkongba és Tajvanba is jut belőlük.

Mihály-napimangalica

Szóljon hozzá!

Hirdetés