Bevette az egyházmegyét a nyírbátoriak töltött káposztája

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megalapításának 25. évfordulóján főzőversenyt rendeztek a debreceni Szent Erzsébet Idősek Otthonának munkatársai rendeztek június 5-én, a Kerekes-telepi strandfürdő területén. A „fakanálforgatásra” az egyházmegye köznevelési és szociális intézményeiből 11 csapat nevezett.
A különleges ételeket — csülkös pacal velővel, marhapörkölt, pandúrleves, áfonyalekváros őzpörkölt, csülök Pékné módra, harcsahalászlé, palacsinta — a zsűrin kívül is bárki megkóstolhatta, és természetesen nem maradhatott el a Szent Imre intézmény csapatának borzas lepcsánkája sem.
A zsűri tagjai, Ferenczi Richárd Gávavencsellő plébánosa, Madarász Mátyás, a Mátyás Sütő Kft. ügyvezető igazgatója, Lieli János, a Szent Erzsébet Otthon intézményvezető helyettese voltak. A fűszerezést, alapanyagok kiválasztását, az elkészítés módjait és a terítést is pontozták. Mindezen kritériumoknak a legjobban a nyírbátori intézmény felelt meg az erdélyi tengeris töltött káposztával.
Résztvevők
- nyírbátori Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium;
- nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és AMI
- egyeki Szent János Katolikus Óvoda és Általános Iskola
- kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda
- debreceni Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium
- debreceni Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium
- mátészalkai Széchenyi István Katolikus és Német Nemzetiségi Általános Iskola
- balkányi Szent Antal Idősek Otthona
- Főegyházmegyei Papi Szociális Otthon
- Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Püspöki Hivatala „Püspök-falatja” csapata
- a házigazda Szent Erzsébet Otthon





























