Hirdetés

Hirdetés

Anánusz és Múzsa. Mi az? A Sárréten tudják!

civishir.hu

2018.06.14. 18:15

Anánusz és Múzsa. Mi az? A Sárréten tudják!

A debreceni Nagyerdőn is megkóstolhatják.

Hirdetés

Hirdetés

Két új szósszal nyitja meg a nyarat a világbajnok chiliszószokkal büszkélkedő Sárréti Chilifarm, amely ezúttal a gasztronómiai menedzsmentben otthonosan mozgó Lovács Domival közösen alkotta meg legújabb termékeiket.

Friss gyümölcsök, fűszerek és néhány igazán extrém hozzávaló: röviden így lehetne összefoglalni azt a két szószt, melyekkel a Sárréti Chilifarm felpörgeti a nyarat. Az Anánusz és a Múzsa neveket viselő szószokat a konyhafőnöki címet is jegyző Lovász Domival közösen alkotta meg a manufaktúra. – Az ismeretségünk egy Domi által posztolt story-val kezdőzött, ahol egy világhírű chiliszósszal tálalt vacsorát pillantottam meg nála, majd vettem a bátorságot és írtam neki: mi lenne, ha a következőt egy magyar termelő által készített chilis termékkel dobná fel. Szinte egy vakrandi volt az első találkozásunk, én szerettem volna nyitni a barbecue világa felé és látva Domi képeit, megjelenéseit gondoltam felteszem a kérdést, hogy mi lenne, ha ötletelnénk közös termékeken. Már az első találkozásnál megvolt Dominak az a fajta tartása, tudatossága és elképzelése, amivel nagyon jó volt találkozni. Nem volt unalmas a közös munka, a poénok röpködtek, a kapszaicin pedig szállt velük a levegőben – mondta Bogár Márk a chilifarm részéről, akihez hasonlóan Domi is nagyon élvezte a közös munkát. 

– Elképesztően gördülékenyen ment a munka. Ha jól emlékszem, az elején csak egyféle szósz lett volna a közös termék, de végül nem tudtunk választani, úgyhogy mindkettőt megcsináltuk. Eléggé édesszájú vagyok. A gyümölcsök frissességét minden ételben kedvelem. Az ananász az egyik kedvenc gyümölcsöm, így nem is volt kérdés, hogy mi lesz az egyik szósz alapja. Ez lett az Anánusz. A Múzsa más tészta volt. Különleges dolgot szerettem volna, ami egyedi. Így nyúltam a damaszkuszi rózsához, ami egy izgalmas, nagyon illatos és mégsem pacsuli rózsafajta. A keleti vonalat a gyömbér és a szójaszósz képviseli. Ezek már alapból adnak egy csípős, sós, friss vonalat, amihez egy nagyon kevés csoki habanerot adtunk. Az egészet gyönyörűen egészít ki a damaszkuszi rózsa karaktere, amit egy Franciaországból érkező olaj formájában adunk a szószhoz. Szigorúan az utolsó pillanatban, hogy megmaradjon a jellegzetes karaktere" – mondta Domi.

A Sárréti Chilifarm két új szósza június 14-én és 15-én a Lehel piacon debütál, míg hétvégén a nagy Debrecziner Gourmet fesztiválon kóstolhatja meg a nagyérdemű, Debrecenben. 
Sárrétchillifarm

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.