Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debreceni gimnazisták a Cívishír győztesei

| 2018. 03. 21. | 10:30:00
A Fazekas spanyol tagozata hozta össze a lányokat, akik a Belgában csinálhatnak egy csajos estét.
Debreceni gimnazisták a Cívishír győztesei
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A debreceni Fazekas-gimnázium tizedikesei azok a lányok, akik megnyerték a Cívishír nőnapi játékát és 20 ezer forintért ehetnek, ihatnak, szórakozhatnak a Belga étteremben. A 17-18 éves hölgyek – Sóvágó Ivett, Szilágyi Emese és Tóth Boglárka – hétfőn vették át szerkesztőségünkben a nyereményt.

Mint elmondták, ugyanabba a spanyol kéttannyelvű osztályba járnak. A barátságuk a gimnázium elkezdésével egyidős, már az elején jóban lettek. A lányok szerint rengeteget kell tanulni, egyre csak többet, ezzel együtt szakítanak időt közös kikapcsolódásra. Mikor mozi, mikor egy ottalvós buli valamelyiküknél. De kirándulni is szívesen mennek, vagy Ivették Keleti-főcsatorna melletti nyaralójukban víkendeznek. Ő egyébként balmazújvárosi. – Senkit sem ismertem, amikor a debreceni gimnáziumba kerültem, így különösen jól jött, hogy hamar összebarátkoztunk. Nekem a spanyol a mallorcai és tenerifei családi nyaralások alkalmával tetszett meg nagyon a mentalitással együtt. A Fazekas erős nyelvoktatásáról sokat hallottam, ezért is választottam – beszélt magáról Ivett, aki valamilyen egyetemi gazdasági képzésen látja jövőbeli önmagát, leginkább külkereskedelmi szakirányban. Angolból is erős, de még több nyelvet sajátítana el.

A nyereményt a Belga marketingvezetője, Kis Beatrix adta át (Fotó: Cívishír)

Sok közös élmény

Emese is szereti a nyelveket, angolból már felsőfokú nyelvvizsgája van. Ezzel együtt az orvosegyetemre készül, ugyanis az emberi test és a betegségek még jobban érdeklik. Elhatározását a szülői háttér is erősíti, ők ugyanis fogorvosok. Még nem alakult ki benne, hogy milyen területen tevékenykedne, de korai is volna. 
Boglárka a legszívesebben tolmácsként dolgozna. A spanyollal már jóval azelőtt „eljegyezte” magát, hogy nyolcadikban határoznia kellett volna a továbbtanulásról. – Évekkel korábban megtetszett a nyelv és egy távolabbi rokon is hatott rám, azt mondta, jól állna nekem a spanyol. Nekem is van már felsőfokúm angolból, de elsajátítanék még más nyelvet – tette hozzá.

Kérdésünkre, hogy melyik közös pillanatukat idéznék fel a legszívesebben, azt válaszolták: egy csomó ilyen mozzanatuk van. Mások számára talán nem tűnne annyira fontosnak, de nekünk az – felelték.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.