Hirdetés

Hirdetés

Debreceni gimnazisták a Cívishír győztesei

2018.03.21. 09:30

Debreceni gimnazisták a Cívishír győztesei
Tóth Boglárka, Sóvágó Ivett és Szilágyi Emese (Fotó: Cívishír)

A Fazekas spanyol tagozata hozta össze a lányokat, akik a Belgában csinálhatnak egy csajos estét.

Hirdetés

Hirdetés

A debreceni Fazekas-gimnázium tizedikesei azok a lányok, akik megnyerték a Cívishír nőnapi játékát és 20 ezer forintért ehetnek, ihatnak, szórakozhatnak a Belga étteremben. A 17-18 éves hölgyek – Sóvágó Ivett, Szilágyi Emese és Tóth Boglárka – hétfőn vették át szerkesztőségünkben a nyereményt.

Mint elmondták, ugyanabba a spanyol kéttannyelvű osztályba járnak. A barátságuk a gimnázium elkezdésével egyidős, már az elején jóban lettek. A lányok szerint rengeteget kell tanulni, egyre csak többet, ezzel együtt szakítanak időt közös kikapcsolódásra. Mikor mozi, mikor egy ottalvós buli valamelyiküknél. De kirándulni is szívesen mennek, vagy Ivették Keleti-főcsatorna melletti nyaralójukban víkendeznek. Ő egyébként balmazújvárosi. – Senkit sem ismertem, amikor a debreceni gimnáziumba kerültem, így különösen jól jött, hogy hamar összebarátkoztunk. Nekem a spanyol a mallorcai és tenerifei családi nyaralások alkalmával tetszett meg nagyon a mentalitással együtt. A Fazekas erős nyelvoktatásáról sokat hallottam, ezért is választottam – beszélt magáról Ivett, aki valamilyen egyetemi gazdasági képzésen látja jövőbeli önmagát, leginkább külkereskedelmi szakirányban. Angolból is erős, de még több nyelvet sajátítana el.

A nyereményt a Belga marketingvezetője, Kis Beatrix adta át (Fotó: Cívishír)

Sok közös élmény

Emese is szereti a nyelveket, angolból már felsőfokú nyelvvizsgája van. Ezzel együtt az orvosegyetemre készül, ugyanis az emberi test és a betegségek még jobban érdeklik. Elhatározását a szülői háttér is erősíti, ők ugyanis fogorvosok. Még nem alakult ki benne, hogy milyen területen tevékenykedne, de korai is volna. 
Boglárka a legszívesebben tolmácsként dolgozna. A spanyollal már jóval azelőtt „eljegyezte” magát, hogy nyolcadikban határoznia kellett volna a továbbtanulásról. – Évekkel korábban megtetszett a nyelv és egy távolabbi rokon is hatott rám, azt mondta, jól állna nekem a spanyol. Nekem is van már felsőfokúm angolból, de elsajátítanék még más nyelvet – tette hozzá.

Kérdésünkre, hogy melyik közös pillanatukat idéznék fel a legszívesebben, azt válaszolták: egy csomó ilyen mozzanatuk van. Mások számára talán nem tűnne annyira fontosnak, de nekünk az – felelték.

RaL

napi ajánlatCívishír-játékBelga étterem

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.