Hirdetés

Kórházba vonul a Tankcsapda

civishir.hu

2011.05.18. 13:32

Kórházba vonul a Tankcsapda
A te dolgod, hogy bízz a gyógyulásban!

Debrecen – A fiúknak kutyabaja, ám így is: Köszönet, doktor! Eképpen foglalhatnánk össze az ismert slágercímmel a nap üzenetét. És köszönet a kis betegeknek is, hogy van erejük nem feladni.

Hirdetés

Május 19-én a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Gyermekklinika Haematológiai-Onkológiai Tanszékére látogat a Tankcsapda. A zenekar a Kelet-magyarországi Művészetterápiai Egyesület meghívására érkezik, a 2006 óta rendszeresen megrendezésre kerülő Onkológiai Koncertek (OK) programsorozat keretében. Az együttes tagjai apróbb ajándékokkal kedveskednek a beteg gyermekeknek.

Stresszoldás és szorongáscsökkentés

Kollár János, egyetemi adjunktus, az Egyesület vezetője indította el az OK programot, melynek keretében a Haematológiai-Onkológiai Tanszéken kezelt gyermekek, a részlegben tartózkodó hozzátartozóik, a gyógyító stáb (orvosok, nővérek, kisegítő személyzet) valamint egyetemi hallgatók számára rendeznek élő zenei, hangszeres és vokális koncerteket. A programsorozat célja az életminőség javítása és a distressz csökkentése, az önkifejezés elősegítése, szorongáscsökkentés, a fizikai diszkomfortérzés enyhítése, a megküzdési (coping) stratégiák támogatása, valamint annak segítése, hogy a beteg hozzászokjon új, megváltozott környezetéhez.

Jön a Sugalló is

A betegséggel való megbirkózásban segítséget nyújthat a Tankcsapda által képviselt kemény rock üzenete: Ne add fel, harcolj!
Május 19-én a Tankcsapda mellett az Onkológiai Koncertek immár hagyományos résztvevője, a Sugalló népzenei együttes teszi teljessé a programot.

Szóljon hozzá!

Hirdetés