Hirdetés

Fegyház a hajdúhadházi rablónak

Cívishír

2019.07.03. 12:41

Fegyház a hajdúhadházi rablónak
B. Józsefet nem sokkal a rablás után, Debrecenben fogták el (Fotó: Police.hu)

Ítélet Debrecenben – 75 éves nőtől ragadta el a fülbevalóit a tettes.

Hirdetés

Nem jogerősen 9 év 6 hónap fegyházbüntetéssel sújtotta a Debreceni Járásbíróság azt a 29 éves férfit, aki idén januárban kirabolt egy hetvenes éveiben járó nőt Hajdúhadházon. B. József legkorábban a büntetés háromnegyed részének kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet tényálllás megegyezik a vádirattal. E szerint az egyedül élő 75 éves asszonyra éjfél körül tört rá a vádlott a nyári konyhában. A férfi az ajtó benyomásával jutott be, a nő felébredt, felült az ágyban, mire B. József kitépte a füleiből az arany fülbevalóit, majd elmenekült.

A férfi az ékszereket másnap egy debreceni zálogházba adta be, ahol azokat a rendőrök később lefoglalták, majd visszaadták a sértettnek. Így a mintegy 23 ezer forintos kár megtérült.

Eszenyi-Degrell Csilla bíró az ítélet indokolása során elmondta, a bíróság a büntetés mértékét a középmértéket is figyelembe véve állapította meg. A büntetés kiszabásakor súlyosító körülményként rótták a terhére a vagyon elleni erőszakos bűncselekmények elszaporodottságát, illetve azt, hogy különös visszaesőként, büntetett előéletűként követett el újabb bűncselekményt. Enyhítő körülményként vette figyelembe a bíróság, hogy a férfi a bíróság előtt nem, de a nyomozás során beismerte a cselekményt, több kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik, a kár megtérült, valamint megbánta tettét.

A Debreceni Járásbíróság ítélete nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt tart fenn a nyilatkozatra míg vádlott és védője a tényállás téves megállapítása és enyhítés miatt fellebbezett.

Szóljon hozzá!

Hirdetés