Hirdetés

Mesterházy: az MSZP meglepetést okoz

Mesterházy: az MSZP meglepetést okoz

Duna TV

2010.04.07. 10:08

Mesterházy: az MSZP meglepetést okoz
Mesterházy Attila

Mesterházy Attila nem vonna le jelentős következtetéseket a közvélemény-kutatások adataiból, mivel az országjárás bizonyította, hogy jóval többen érdeklődnek az MSZP iránt.

Hirdetés

A Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje azt mondta, hogy a felmérések számainál jobb szereplésre számít vasárnap. Kijelentette: az MSZP a választások után is egységes marad, a párt pedig új baloldalt épít a következő években.

Nem vállalkozott „szavazatbecslésre” – az egyéni kerületekben és a listán várható MSZP-s eredmény megbecsülésére – Mesterházy Attila a Duna Televízió reggeli háttérműsorában. A szerinte sok rejtőzködő szavazó miatt nem lehet megbecsülni a pontos számokat, ám a közvélemény-kutatók kimutatásainál összességében jobb szereplésre számít az MSZP részéről.

Szakértők szerint a nyolc év kormányzás után nincs hitele a pártnak, hiába van leírt programja. Visszatükrözik ezt a véleményt a kapmpány tapasztalatai? – hangzott a Hattól nyolcig kérdése. Mesterházy szerint az emberek igenis elhiszik, amit ők mondanak. Ráadásul nem volt még olyan kampány a rendszerváltozás óta, hogy egy nagy párt – a Fidesz – konkrétumok említése nélkül csinálja végig ezt az időszakot; hogy ne tegyen konkrét vállalásokat, amiket a szavazók mérlegelhetnének a döntésük során – mondta a szocialista politikus.

Az MSZP választások utáni jövőjéről a miniszterelnök-jelölt úgy nyilatkozott: biztos benne, hogy a voksolás után is egységesek maradnak. „Számtalanszor temették már az MSZP-t az elmúlt húsz évben. Tévedtek a kritikusok” – mondta. Azt viszont elismerte: politikájukat nem folytathatják úgy, mint eddig, legyenek akár kormányon, akár ellenzékben.

„Megváltozott a világ körülöttük, átalakul a közéleti térkép, egy szélsőjobboldali párt is bekerül a parlamentbe” –mondta. Ha az ország számára a modernizációt ajánlják receptként, akkor természetes, hogy az MSZP-nek is modernizálódnia kell. „A mi feladatunk nem ér véget a választásokkal. Onnan egy új korszak kezdődik, amelyben egy új baloldalt építünk” – nyilatkozta a Duna Televízió stúdiójában Mesterházy Attila.

Szóljon hozzá!

Hirdetés