Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Börtönbe mehet a rendőrt megütő nyírábrányi férfi

civishir.hu | 2024. 04. 24. | 08:28:05
Az ítélet egyelőre nem jogerős.
Börtönbe mehet a rendőrt megütő nyírábrányi férfi
Ököllel ütötte meg a rendőrt (Fotó: Illusztráció/pikist.com)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ítéletet hirdetett a Debreceni Járásbíróság április 23-án annak a vádlottnak az ügyében, aki bántalmazott egy szolgálaton kívüli rendőrt Nyírábrányban.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki hivatalos személy elleni erőszak bűntettében és testi sértés vétségében, ezért őt halmazati büntetésül 2 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A büntetőügy lényege szerint a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság állományába tartozó rendőr őrmester szolgálatának ellátása során már több alkalommal intézkedett a vádlottal szemben, legutóbb 2023. június 6-án 17 óra 35 perckor szabálytalanul rögzített rakománnyal való közlekedés miatt 15 ezer forint szabálysértési helyszíni bírságot szabott ki vele szemben. A vádlott ezen intézkedések, de különösen a helyszíni bírság kiszabása miatt elégtételt kívánt venni a rendőr őrmesterrel szemben.

A vádlott 2023. szeptember 9-én részt vett egy Nyírábrányban megrendezett fesztiválon, amely során ittas állapotba került. A rendezvényen – annak befejezését követően – megjelent 23 óra 10 perc körül az ekkor szolgálaton kívüli rendőr őrmester is a menyasszonyával. A vádlott felismerte az őrmestert és konfliktust akart vele kezdeményezni a korábbi intézkedései miatt. A férfi ezért odalépett és kihívóan az őrmestert nézve bemutatkozott a rendőr menyasszonyának, akinek a kezét a szája irányába húzta, mintha kezet akarna csókolni. A nő elhúzta a vádlottól a kezét, aki rögtön kihívóan megszólította az őrmestert és sértegetni, szidalmazni kezdte őt. A rendőr és menyasszonya el akarták kerülni a konfliktust, ezért a vádlottnak hátat fordítottak és távozni akartak. A vádlott tovább szidalmazta az őrmestert, ennek során kifejezetten felhozta azt is, hogy korábban megbírságolta őt, majd indulatosan utána ment, megragadta a vállát, visszafordította és egy alkalommal ököllel arcon ütötte. A további bántalmazást egy a közelben tartózkodó személy akadályozta meg, aki a vádlottat visszatartotta addig, amíg a rendőr és menyasszonya távozott a helyszínről.

Hornyák Zsolt bíró az ítélet szóbeli indokolása során súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott büntetett előéletű, ugyanakkor enyhítő körülményként értékelte, hogy a férfi megbánó magatartást tanúsított.

A döntés ellen az ügyészség súlyosítás, míg a vádlott és védője elsődlegesen eltérő jogi minősítés megállapítása, másodlagosan enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést. Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Dárdai vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától
Dárdai vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától
Életre szóló klubtagságot kapott.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát