Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Döntöttek Komádiban: utalványt kapnak a rászorulók

Cívishír | 2024. 04. 26. | 12:15:00
Egyhangúan fogadta el határozatait a kisváros önkormányzati képviselő-testülete.
Döntöttek Komádiban: utalványt kapnak a rászorulók
1280 családnak segítenek (Fotó: Illusztráció/pixabay)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Családok támogatásáról döntött egyhangú szavazással a Tóth Ferenc polgármesterrel együtt kilenctagú önkormányzati képviselő-testület Komádiban az április 24-ei ülésén. A városi szociális rendelet keretein belül meghozott döntéssel 1280 család jut 6-6 ezer forintos, helyben levásárolható utalványhoz.

A városvezető a Cívishírnek elmondta, hogy minden évben – az önkormányzat anyagi helyzetének függvényében – három-négy alkalommal tudják támogatásban részesíteni az arra jogosult családokat. Így a prognosztizált infláció hatásának és a szociális helyzet romlásának megakadályozása érdekében szerették volna minél hamarabb támogatáshoz juttatni a rászoruló családokat Komádiban.

Ebbe a támogatási sorba tartozik az önkormányzat iskolakezdési segítsége, amelyet augusztus végén, tanévkezdéshez közeledve gyakorlatilag minden gyermekes komádi család megkap.

A város bölcsődéjébe, óvodáiba és általános iskoláiba járó gyerekek 10-10 ezer forinthoz jutnak. A középiskolások 20-20 ezer, a felsőfokú tanintézményben tanulók 30-30 ezer forintot kapnak, de az ő esetükben iskolalátogatási igazolás szükséges. És miből van erre pénz a dél-bihari kisvárosban? – tettük fel a kérdést Tóth Ferencnek. A polgármester a több évvel ezelőtt meghozott képviselő-testületi döntést említette, amikor az iskolások tankönyvei ingyenesek lettek. Azt megelőzően az önkormányzat a rászoruló családok gyermekeinek tankönyveit kifizette, majd miután mindenki számára ingyenessé vált a tankönyv, a városi büdzsé számára felszabaduló pénzt nem csoportosította át a költségvetésbe, hanem abból egy támogatási pénzalapot hoztak létre és további összegekkel egészítették ki.

Döntöttek még a képviselők – ugyancsak egyhangú szavazással – egy helyi építési rendelet módosításáról, amely ezzel a határozattal egy túlszabályozást szüntetett meg, de a rendelet a végső formáját még további módosítások után nyeri majd el. Ezt követően juttatják el jóváhagyásra a vármegyei építésügyi hatósághoz. Ezek mellett egyöntetű igenszavazattal elfogadták a képviselők a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok 2023. évi ellátásáról szóló beszámolót. Külön napirendben foglalkoztak az óvodák telephelyeinek klímával való felszereléséről, és ennek végrehajtásához ötmillió forintot rendeltek. Tóth Ferenc polgármester a beruházások aktuális kivitelezési munkáiról is beszámolt, amelyre a képviselők ugyancsak egyhangúlag bólintottak rá. Az, hogy ezen a képviselő-testületi ülésen minden napirendet tartózkodás és ellenszavazat nélkül fogadott el a kilenctagú testület, az a bizottságokban a kiváló előkészítőmunkának volt köszönhető.

CH

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Római tenisztorna: Bondár Anna a főtábla küszöbén
Római tenisztorna: Bondár Anna a főtábla küszöbén
Bejutott a selejtező második fordulójába a hajdúszoboszlói sportoló.
Gazdaság
Új típusú képzés üzletembereknek Debrecenben
A tervek szerint szeptemberben induló képzésre előreláthatólag augusztustól lehet majd jelentkezni.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Támogatott tartalom
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.