Hirdetés

Kósa: a Fidesz a törvényesség

A szabálykövetés pártja

mti

2010.03.24. 20:56

Kósa: a Fidesz a törvényesség

Nyíregyháza – A Fidesz ma a törvényesség, a jogállam és a szabálykövetés pártja, amely nem felforgatni, hanem rendbe akarja tenni az országot – jelentette ki Kósa Lajos.

Hirdetés

Debrecen polgármestere úgy fogalmazott, hogy míg az MSZP a törvényen felülinek, addig Jobbik a törvényen kívülinek gondolja magát, mert magukra nem tartják kötelezőnek azokat a szabályokat, melyeket a közösség elfogad.

A Fidesz alelnöke a sajtótájékoztatót követően lakossági fórumon beszélt elképzeléseiről. A nyírbátori kulturális központ színháztermében megtartott rendezvényre több mint négyszázan voltak kíváncsiak. Rámutatott arra, hogy az erkölcsi parancsolatok – így többek közt a „ne lopj” – mára már erejüket vesztették, kevesen tartják be az együttéléshez elengedhetetlen erkölcsi szabályokat. Lop a kisember és a politikus, ez egymás között mára már lassan mindennapossá válik – mondta a Fidesz alelnöke.

Derültséget és tapsot váltott ki Kósa Lajos a miniszterelnöknek címzett, „elvitte a libát, az lopás, nem?” kérdése, amire a nézők helyeselése mellett egy vékony gyerekhang nemmel válaszolt.

Kósa Lajos szerint az erkölcsi mélypontok miatt teljesen újjá kell építeni a nemzet morális-erkölcsi rendjét. Példaként a tízparancsolatot hozta fel, melyet nézete szerint az alkotmányba kellene beleépíteni. A rend fontosságát hangsúlyozva a politikus elmondta, először ezt kell megteremteni az országban, hiszen óriási az emberek ez iránti vágya.

A Fidesz alelnöke leszögezte: a Fidesz mindenkinek hajlandó segíteni, ehhez viszont az kell, hogy mindenki tegyen valamit a társadalom jobbításáért.

Szóljon hozzá!

Hirdetés