Hirdetés

Hirdetés

Tömeggyilkosságra készült a magyar egyetemista

Vonzódik az iskolai mészárlásokhoz

mti

2010.02.12. 14:18

Tömeggyilkosságra készült a magyar egyetemista
A pécsi egyetemen tavaly megtörtént a tragédia Fotó: archív

Budapest – Ki akart végezni 22 embert egy budapesti egyetemista az általa látogatott egyetemen, vagy egy bevásárló központban – közölte a rendőrség pénteken. Frissítve!

Hirdetés

Hirdetés

Huszonkét embert akart kivégezni egy budapesti egyetemista. A férfit a rendőrség elfogta, részletes beismerő vallomást tett - jelentette be a BRFK bűnügyi igazgatója pénteki rendkívüli sajtótájékoztatóján Budapesten.

Bodnár Zsolt elmondta, hogy a 22 éves fiatal, aki sportlövőként egy 9 milliméteres Parabellum típusú fegyvert birtokolt, azt tervezte, hogy egy fővárosi bevásárlóközpontban vagy saját egyetemén válogatás nélkül huszonkét embert kivégez, és erre a  „mészárlásra” már tudatosan több mint másfél éve készült.

Az elmeszakértő által már megvizsgált férfi a szakértők szerint személyiségzavaros, de elfogása után részletes beismerő vallomást tett szándékáról. Így elismerte, hogy  „beteges vonzódást érzett a világ országaiban történt iskolai mészárlások iránt”, és e célból iratkozott be egy sportlövőklubba, ahol a pontlövészetet gyakorolta.

A fiatalembert a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását több emberen elkövetett emberölés előkészülete miatt.

A legfrissebb részletek:

A diák lefoglalt laptopját megvizsgálva kiderült, hogy a fiatalember megszállottja volt az iskolai mészárlásoknak. Számtalan, ezzel a témával foglalkozó weboldalt találtak lementve számítógépén, melynek háttérképe is egy 1999-es iskolai mészárlásról készült felvétel volt.

Tervéről blogot is vezetett, ahol versben írta le, mit fog tenni. Néhány ismerőse is tudott a rögeszméjéről, ez a rendőrség tudomására jutott, majd miután ellenőrizték az információt, elfogták a férfit.

A férfi tavaly októberben már közel állt ahhoz, hogy tervét véghez vigye: csőre töltött fegyverrel belépett egy - meg nem nevezett - üzletközpontba és egy egyetemi épületbe, de meggondolta magát. Kihallgatásán nem válaszolt arra a kérdésre, mi tartotta vissza. A XI. kerületben lakó fiatalembert korábban pszichiátriai kezelésre küldték, mert bántalmazta több családtagját és ismerősét. A kezelésen nem vett részt, de egyelőre nem tudni, miért - írja az Index.

A férfi esete kísértetiesen hasonlít a novemberi pécsi lövöldözésre, amelyben egy ember életét vesztette, és többen súlyosan megsérültek. Az első lövések fél tizenkettő körül dördültek el a pécsi egyetemen, az elkövető egy 23 éves hallgató volt, aki egy lőegylet tagja volt, ezért engedéllyel tarthatott magánál 9 milliméteres lőfegyvert.

Forrás: MTI

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.