Hirdetés

Hirdetés

Receptmustra a Cívishírrel: krémes juhtúró kalapban

civishir.hu

2011.12.01. 13:10

Receptmustra a Cívishírrel: krémes juhtúró kalapban
(Illusztráció: szekimama.blogspot.com)

Debrecen – Itt az ideje elővenni a gombát! A rengeteg ásványi anyagért dicsérjük, sőt ünnepi ételt kanyarítunk belőle úgy, hogy emlékezünk rá: a természet gyermekei vagyunk. Nyerjen Ön is karácsonyi ajándékot receptjével!

Hirdetés

Hirdetés

Üdvözlet a Szerkesztőségnek! Remélem, receptemmel mások is kedvet kapnak a sütögetéshez. Imádom a gombát, mert egyszerű hozzájutni, laktató és változatosan elkészíthető. A belőle készült étel minden ünnepi alkalommal szerepel nálunk, nagyon szeretjük. Nyolc hatalmas méretű csiperkét vásárolok kizárólag a piacon. A szárukat külön megvizsgálom, csak a lyuk- és foltmentes darabokat veszem meg. A kalapjukon azt kell nézni, hogy feszesek legyenek, egy kis fénnyel, mert akkor valóban frissek. A gombákat megtisztítom, leöblítem, megszárítom, áztatni tilos! Amíg száradnak, elkészítem a tölteléket. Húsz deka tehéntúrót és 10 deka juhtúrót elkeverek 10 deka ízlés szerinti ízesítésű krémsajttal. A gombák szárát apróra vágom, ugyanilyen petrezselyemmel, egy kisebb fej vörös hagymával, sóval, borssal kevés vajon megpárolom, majd a túrós masszához keverem. Megtöltöm velük a felfelé fordított szintén sózott, borsozott gombafejeket. A töltelék elég masszív, de nem ajánlok hozzákeverni tejfölt, mert elázik tőle a gomba. A gombafejek sütőtálba kerülnek, majd 180 fokos sütőbe. Ha kimarad töltelék, azt a gombafejek közé lehet halomzni, szépen megsülnek - annak ajánlom, aki esetleg nem szereti a gombát, vagy húsokhoz is adagolható. Jó 40 perc kell a süléshez, a végén néhyzet alakú trappista sajttal fedek be minden gombafejet, majd visszateszem a sütőbe, míg rá nem pirul. Fogyasszák jó étvággyal!

Csirmaz-Kis Boglárka, Debrecen

Küldjön Ön is receptet december 20-ig a következő címre: szerkesztoseg@civishir.hu

Ajándékok

• 10 ezer forint értékű ajándékcsomag az Eszti Parfüméria jóvoltából. (Eszti Parfüméria, Debrecen, Piac u. 39.)
• 26 ezer 900 forint értékű 1 havi ingyenes tagság a Curves női fitneszterembe. Korlátlan felhasználhatóság, alkalmanként 30 perces edzés. Tartalmazza a fittségi állapot felmérést, személyi edzőt és a szolgáltatási díjat. (Curves, Debrecen, Csapó u. 30., (Fórum, P3)
• 20 szeletes kívánságtorta a Vajas cukrászda felajánlásával (Vajas Cukrászda, Debrecen, Gábor Áron u. 73., 52/445-428)
• 60 perces bérlet a Sunland Szolárium jóvoltából (Debrecen, Bem tér 10.)
• Könyvcsomag – a Cívishír ajándéka

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.