Ünnepi asztalra ajánljuk: ecetes hal

Aki a halért, a pikáns ízekért is odáig van, és nem ellensége a tömény hagymamennyiségnek, annak ajánljuk az ecetes halat. Nem az a kifejezett gyorséttermi fogás, mert 3-4 nap alatt készül el, de megéri várakozni, hiszen szálkamentes halkülönlegességet tálalhatunk az ünnepi asztalra.
Hozzávalók:
bármilyen hal (pl. ponty),
só, cukor,
3-4 fej vöröshagyma/lila hagyma,
5-6 db babérlevél,
egész bors,
ecet,
panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa; zsiradék a sütéshez.
Elkészítés
A halat felszeleteljük, jól megsózzuk, majd bepanírozzuk, és zsírban vagy olajban kirántjuk. Körülbelül 1 liter vízből salátalevet készítünk, aztán feltesszük főni a babérlevéllel és a borssal együtt. Amikor forr, beletesszük a hagymakarikákat, és így még körülbelül fél órát főzzük. Egy tálba, egymás mellé fektetjük a halszeleteket, és ráöntjük a forró salátalevet. Megvárjuk míg kihűl, lefedjük, és a hűtőbe tesszük. 3-4 nap múlva fogyasztható. (Az ecet hatására a szálkák teljesen megpuhulnak.)

















