Receptmustra a Cívishírrel: rozmaringos csirkecomb vajas burgonyával és kelbimbóval

Tisztelt Szerkesztőség! Ez az étel egy teljesen hagyományos recept alapján is készülhet, de mi csempésztünk bele valami különlegeset, mert a köret mégsem úgy készül, mint ahogy azt sokan ránézésre mondanák.
Rozmaringos csirkecomb, igazi vajas sült burgonyával és kelbimbóval:
- 50 dkg csirkecomb
- 50 dkg burgonya
- 30 dkg kelbimbó
- 1 egész fokhagyma
- 15 dkg margarin
- rozmaring
- kakukkfű
- só
- bors
A csirkecombokat sóval, borssal, rozmaringgal fűszerezem, tepsibe teszem, lefedem alufóliával és 180 fokos sütőbe helyezem, hagyom sülni. Miután betettük a sütőbe, a burgonyát cikkekre vágom és 10 percre forró vízbe teszem. Egy másik tepsibe beledarabolom a margarint és ráteszem a burgonyát, fél órára beteszem a sütőbe, majd fél óra elteltével kiveszem a burgonyát, sózom enyhén borsozom, kakukkfüvet szórok rá, és egész gerezd fokhagymákat helyezek a tetejére. Óvatosan átforgatom, a tetejét kicsit meg is nyomkodom ,hogy a már szép barna rétege kicsit megtörjön így még ropogósabb lesz, és újabb fél órára teszem vissza ahol aranybarnára sütöm. A kelbimbót ételízesítős vízben megpuhítom, de csak éppen, hogy kicsit ropogósabb maradjon.
Márton Dávid, Debrecen
Küldjön Ön is receptet december 20-ig a következő címre: szerkesztoseg@civishir.hu
Ajándékok
• 10 ezer forint értékű ajándékcsomag az Eszti Parfüméria jóvoltából. (Eszti Parfüméria, Debrecen, Piac u. 39.)
• 26 ezer 900 forint értékű 1 havi ingyenes tagság a Curves női fitneszterembe. Korlátlan felhasználhatóság, alkalmanként 30 perces edzés. Tartalmazza a fittségi állapot felmérést, személyi edzőt és a szolgáltatási díjat. (Curves, Debrecen, Csapó u. 30., (Fórum, P3)
• 20 szeletes kívánságtorta a Vajas cukrászda felajánlásával (Vajas Cukrászda, Debrecen, Gábor Áron u. 73., 52/445-428)
• 60 perces bérlet a Sunland Szolárium jóvoltából (Debrecen, Bem tér 10.)
• Könyvcsomag – a Cívishír ajándéka

















