Visszaesett a Fidesz támogatottsága?

Nem nő a szavazási kedv

mti

2010.03.19. 11:02

Visszaesett a Fidesz támogatottsága?

Magyarország – Két és fél éve először fordult elő, hogy 60 százalék alá esett a Fidesz támogatottsága - írja Medián. Az MSZP és a Jobbik támogatottsága nem változott számottevően a felmérés szerint.

Hirdetés

A Medián legfrissebb felmérése szerint csökkent a fölényesen vezető Fidesz-KDNP-lista támogatottsága, míg a második helyért folytatódik az MSZP és a Jobbik versenyfutása. A HVG számára március 5-9. között készített felmérés szerint két és fél év óta először esett 60 százalék alá a Fidesz-KDNP-re szavazók aránya a választani tudó biztos szavazók körében.

A második helyért versengő két párt, az MSZP és a Jobbik szavazótábora növekedett. Az MDF és az LMP továbbra sem jutott túl az 1-2 százalékos szinten a Medián felmérése szerint.

A Fidesz a teljes népesség körében 41, a biztos szavazók között 49, a választani tudók között 58, míg a választani tudó biztos szavazók között 57 százalékon áll a Medián szerint. Az MSZP-re a teljes népesség 15, a biztos szavazók 18 százaléka szavazna, a választani tudók és a választani tudó biztos szavazók között pedig egyaránt 21 százalékos a népszerűsége. A Jobbikot a teljes népesség 11 százaléka támogatja márciusban, a biztos szavazók és a választani tudók között ez 15 százalékos, míg a választani tudó biztos szavazók 18 százaléka szavazna rájuk.

"Mindent egybevetve, egyelőre az áprilisi választás egyetlen nagy kérdésére sincs válasz: nem biztos, hogy meglesz a Fidesz kétharmada, nem lehet tudni, melyik párt lesz a második és bizonytalan az is, hogy hány párt jut be a következő Országgyűlésbe; egyelőre három alakulat mandátumszerzése biztos" - írta a Medián.

Forrás: MTI

Szóljon hozzá!

Hirdetés