Enni? Hát azt nagyon szeretünk, a sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
A recept tulajdonképpen egy véletlen folytán született: a hentesnél nem volt oldalas, csak dagadó, tölteni viszont egyáltalán nem volt kedvünk – a hús viszont annyira szépnek mutatta magát, hogy képtelenek voltunk ott hagyni, így született egy igazán zamatos főétel, leginkább hús- és ízimádóknak.
Hozzáválók:
Elkészítés: A dagadót bevagdaltuk a csontok mentén, de nem a hús teljes szélességében, csak félig. Mind a két oldalát sóztuk, borsoztuk. Miután tepsibe helyeztük, négy evőkanál mangalicazsírt és egy fél deciliter vizet tettünk mellé. A megtiszított fokhagymát gerezdekre vágtuk és szétszórtuk a tepsiben. A húst fóliával takartuk le, és 170 fokon 2 órán át pároltuk. Ezt követően a a fóliát levettük, a sütőt légkeverésre állítottuk (200 fok), a húst vastagon bekentük édes-csípős csiliszósszal, és további 20-25 percet pirítjuk, míg a hús piros nem lesz.
Köretnek mi sült édesburgonyát és hideg sóskaszószt tálaltunk, de gyakorlatilag bármit lehet.
Jó étvágyat!
Teljes szélességében lezárták a négysávos debreceni utat.
Éjjel-nappal működtek a modern gépsorok.
A második számú kolozsvári csapat kitömte a debrecenieket.
A sofőr egy olajfolton csúszhatott meg.
Meghalt egy fiatal férfi.
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod.
További Információkcivishir.hu - Minden jog fenntartva! (2023.01.26)