Recept: kolbászos rántottás csusza

Már nem először kóstolunk finomságot Császár Etától, azútal egy különleges tésztát hoztunk.
Hozzávalók a tésztához:
3-4 krumpli
1 tojás
só
liszt (amennyit a krumpli felvesz)
3-4 krumplit meghámozunk s lereszeljük krumplireszelőn. Ütünk bele 1 egész tojást, ízlés szerint sót, és meggyúrjuk annyi finomliszttel, amennyit felvesz a tészta.
Ezután kétfelé osztjuk, majd kinyújtjuk, mint pl. a túrós csuszának való tésztát. Elmetéljük nagyobb kockákra, majd széttépkedjük. Egy fazékban forró, sós vízben kifőzzük (nem tegyük be a tésztát egyszerre, inkább kisebb adagokban főzzük ki, hogy ne ragadjon össze) és kicsit tovább főzzük, mint a hagyományos tésztát, mert ebben nyers krumpli van. Leszűrjük, hideg víz alá tesszük, s mehet egy tálba, pici olajat tehetünk hozzá.
Közben 30-40 dkg füstölt kolbászból és 8 tojásból rántottát sütünk. A kifőtt tésztát összekeverjük a kolbászos rántottával, és készen is van a finom nyerskrumplis csusza. Még finomabb másnap, melegítve, persze ha marad belőle. Savanyúsággal kínáljuk!
Jó étvágyat kíván a csuszához: Császár Eta

















