Akár az alföldi angyalbögyörő is lehet az év fagylaltja

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén is megszervezte az Év Fagylaltja versenyt, melynek célja a klasszikus és hagyományos módon készített, jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése. A versenyfagylaltok csak természetes alap- és járulékos anyagokkal készülnek, kizárólag saját készítésű öntetekkel, variegátókkal ízesíthetők és díszíthetők.
Idén két fordulóban versenyeztek az indulók, a régiós elődöntők után a döntőbe jutott fagylaltokat az Ipartestület tanműhelyében kellett helyben fagyasztaniuk a versenyzőknek. A verseny győzteseit július 7-én jelentik be Budapesten.
Döntős fagylaltok
Mámoros málna
Zöldcitrom, egy csipetnyi mentával
Mámoros, fügés csoki
Tonka-mogyoró Affogato
Passió-karamell
Törökmézes vanília
Szőke Tündér
Őrült szezám
Aranydió
Modena kincse
Narancsos kávé
Alföldi angyalbögyörő
Vidróczki

















