Ide süss! Kovács Lázár farsangi fánkja

Ha télvíz ideje, akkor farsang. Ha farsang, akkor fánk. Süssék meg önök is Kovács Lázár séf pofonegyszerű receptje szerint. A sütés körüli praktikákra azért figyeljenek oda!
Hozzávalók:
3 dl tej
3 dkg élesztő
1 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
2 tojássárgája
1 pohárka rum
50 dkg liszt
Elkészítése: A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és egy evőkanál porcukrot. Ha az élesztő felfutott, összekeverjük a liszttel, a két tojássárgájával, a 60 gramm vajjal és rummal. Tésztát gyúrunk belőle. Kézzel vagy géppel legalább 20 percig dagasztjuk. Ezt követően letakarva, langyos helyen egy órát kelesztjük. Nyújtódeszkára tesszük, ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd kerek szaggatóval kiszaggatjuk. Közepesen forró olajban aranybarnára sütjük. Ügyeljünk arra, hogy a deszkán lévő fánk felső része kerüljön alulra a forró olajban. A sütés első felében fedővel fedjük le, fordítás után a második részben fedő nélkül süssük.
Kovács Lázár séf ételeit most Debrecenben is megkóstolhatják, a Kodály Filharmónia Debrecen Ma éjjel táncolnék című báli koncertjén, február 1-jén, a Kölcsey Központban.
További receptek ITT

















