Recept: jegestea gyümölcsös ízben

Régen sok ice teát ittam, de rájöttem, a gyümölcs helyett csak aroma van bennük, ebben valódi gyümölcs van. Legelőször a gyümölcsöt kell elkészíteni, ahhoz mérjük a teát. A cseresznyét kimagoztam és gyümölcscentrifugán lenyomtam, a kapott levet lemértem: nekem 6 dl lett belőle.
Feltettem 6 dl vizet forrni, tettem hozzá egy filter fekete teát, de nem túl sokáig áztattam. Ekkor még melegen hozzátettem 2 evőkanál cukrot, egy fél citrom levét, majd a gyümölcslét, ekkor újra felforraltam és sterilizált üvegekbe töltöttem. Száraz dunsztban hagytam kihűlni. Ezt bármilyen friss gyümölcslével lehet variálni. Az eperhez lehet pár mentaágat is tenni, de például majd a szilvához a zöld tea a finomabb.
Akinek nincs gyümölcscentrifugája: gyümölcsöt turmixoljuk és egy sűrű szitán átnyomjuk, hogy a rost fent maradjon, és csak a levet kell a teához adni.

















