Ide süss! Padlizsán- és cukkinipizza

Lehet a pizza egészséges és diétás? Naná, hogy lehet! Ma már többféle variáció létezik arra, hogy diétázók, fogyókúrázók, ételérzékenyek vagy egészséges étrendet követők is ehessenek pizzát. Én most teljesen lisztmentesen készítettem el. A feltétet ízlésünk szerint variálhatjuk. Az enyém most húsmentes. Bár sütőben készült, de azért nekem már a nyári grillezéseket juttatja eszembe az ízvilág.
Hozzávalók:
padlizsán
cukkini
olíva olaj
hagyma
paradicsompüré
só
bazsalikom
sajt
Elkészítése: A hámozatlan padlizsánt és cukkinit hosszában kb. 0,5-1 centisre felszeleteljük. (Pontosabban csak pár szeletet használtam fel a pizzához, a többit máshoz). Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és olívaolajjal kissé meglocsoljuk. 200 fokos, előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel 15-20 percig elősütjük. A sütőből kivéve meghintjük sóval, megkenjük paradicsompürével, megszórjuk bazsalikommal, hagymát szeletelünk és sajtot reszelünk rá. Sütőbe visszatéve, grillfunkción 220 fokon pirulásig sütjük. Pontos mennyiséget nem írok a hozzávalóknál. Mindenki kedve és étvágya szerint készíti.
Jó étvágyat kíván: Rózsa Éva
https://izutazas.blogspot.com/

















