Darukonyha: van egy jó receptje? Küldje el!

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is meghirdetik a Darukonyha receptversenyt, mely a Darufesztivál mint gasztrokulturális esemény egyik programeleme. Az október 20. és 22. között megrendezendő Darufesztivál a természet őszi ünnepe a Hortobágyon. Felejthetetlen élményben lesz része minden természetbarátnak, aki ebben az időszakban ellátogat a Hortobágyi Nemzeti Parkba és megfigyeli a több ezer daru naponta ismétlődő, alkonyathoz kötődő mozgalmát, a daruhúzást.
E nagyszabású rendezvényhez szorosan kötődik a Darukonyha receptverseny, mely egy kis nemzetközi kitekintést is ad a rendezvénynek. A darvak országokat, kontinenseket kötnek össze vonulásuk által. A recepteket annak a nemzetnek a gasztronómiai stílusában kell megálmodniuk a pályázóknak, melyek a darvak vonulási útvonalába esnek.
Október 8-ig várják a pályaműveket a skandináv és a francia konyha jellegzetességei alapján, előétel, főétel és desszert kategóriában.
A receptverseny legfontosabb előírása, hogy a receptben legalább két alapanyagot fel kell használni, melyek a darvak étrendjében is szerepelnek. Ezek: kukorica, napraforgó, árpa, zab, búza, borsó, földimogyoró, olívabogyó, bab, burgonya, (apró)hal, rizs, köles, valamint a hajdina.
A recepteket négytagú zsűri értékeli, melynek elnöke Boros László, Venesz-díjas mesterszakács, további tagjai Jakupcsek Gabriella, újságíró, műsorvezető, Kovács Zita, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója, valamint Drabik László, a Garda étterem tulajdonosa, séfje.
A nyertes receptekből szakácskönyveket készítenek, valamint a három győztes receptet a Hortobágyi csárda felveszi kínálatába a Darufesztivál ideje alatt.
A nevezéssel kapcsolatos bővebb információ ITT

















