Ide süss! Gluténmentes pizza

Hozzávalók:
120 ml barna rizsliszt (+a szóráshoz)
100 ml teljes kiőrlésű hajdinaliszt
2 ek. kókuszzsír
1 tk. sütőpor
fél-1 tk. oregánó, bazsalikom
1 tk. só
1 ek. chiamag
kb. 1-1,5 dl víz
Feltét: sonka, hagyma, paradicsom, cukkini, gorgonzola, camambert és pizzakrém helyett cukormentes ketchup.
Elkészítése: Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd beletesszük a beáztatott chiamagot és annyi vizet, amivel gyúrható tésztát kapunk. Kókuszzsírral kikent, barna rizsliszttel megszórt tepsiben fél-1 centiméter vastagon ellapítjuk a tésztát. Kb. 15-20 percig sütjük 180 fokon, alsó-felső sütésen a tésztát, majd a sajt kivételével rátesszük a hozzávalókat és további 10 percig sütjük. Ezután rátesszük a sajtot és addig sütjük, míg szépen elolvad a tetején.
Jó étvágyat kíván: Rózsa Éva

















